Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Autobusové linky do Bedřichova budou o víkendu posíleny

13. 01. 2021

Uplynulý víkend nalákal do Jizerských hor davy turistů i sportovců. Doprava v oblasti zimního střediska Bedřichov kolabovala a vjezd do obce policie v sobotu i v neděli uzavřela. Nárůst návštěvníků je i vzhledem k dobrým lyžařským podmínkám očekáván i tento víkend; policisté budou situaci opět sledovat, kraj posílil autobusové linky.

„Nechceme, aby se znovu opakovaly dopravní zácpy v oblasti Bedřichova,“ potvrdil náměstek hejtmana pro dopravu Jan Sviták. „Žádáme všechny, kteří výlet hor vlastním automobilem plánují, aby zvážili, zda by nebylo vhodnější vyrazit na nějaké méně turisticky exponované místo, případně zda by nebylo rozumnější využít veřejnou dopravu, která bude z Liberce posílena.“

Liberecký kraj bude ve středu 13. ledna jednat o tom, jak se na víkend připravit, s Krajským policejním ředitelstvím Libereckého kraje. „Z jednání vyplyne, jakým způsobem budou policisté dopravu monitorovat a jaká opatření budou případně přijata,“ zmínil Sviták.

Potíže na komunikacích zaplněných parkujícími či zapadlými auty mají také silničáři. Údržba jim trvá déle a rovněž oni se musejí na jízdě po konkrétních trasách domlouvat s policisty.

Autobusové spojení z Liberce do Bedřichova v zimní sezoně obstarává již třetím rokem linka číslo 145. Tento skibus má o víkendech zpravidla půlhodinové intervaly; v časech, kdy je vytíženější, může jezdit i po dvaceti minutách.

Od soboty 16. ledna bude kapacita spojů dvojnásobná a v případě zvýšené poptávky tak pojedou dva autobusy najednou. Mimo linky 145 zajišťuje spojení na Bedřichov z Liberce také autobusová linka číslo 18 městské hromadné dopravy. O víkendech jsou cestujícím k dispozici zpravidla tři spoje za hodinu.

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226307
Mobil: 770134419

dfagad

Zadejte text