Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Další část rekonstrukce silnice ve Studenci je již dokončena, řidičům se otevře v pondělí

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 29. 05. 2015 12:21
  • Doprava

Sdílet článek

Provoz po hlavní silnici II/293 ve Studenci bude po rekonstrukci od pondělí 1. června opět obnoven. Stavební práce na jedné z důležitých přístupových tras do západní části Krkonoš ovšem pokračují. Konkrétně rekonstrukcí silnice II/295 mezi Studencem a Dolní Brannou. Kompletně hotovo by mělo být letos na podzim.

„Zrekonstruovaný je již úsek silnice II/293 v délce 4,86 km v části od křižovatky se silnicí I/16 po křižovatku se silnicí II/295. Za provozu budou ještě probíhat dokončovací práce, jako dláždění chodníků a osazování svodidel. Autobusové zastávky U Trojice, Na Špici a Škola bude již možné obsloužit,“ říká krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Za úplné uzavírky se stále pracuje na silnici II/295 mezi Studencem a Dolní Brannou, kde výlukové jízdní řády zůstávají i nadále v platnosti.

Opatření se týká linek IDOL

  • 964 Jilemnice – Horka u Staré Paky – Levínská Olešnice
  • 965 Jilemnice – Studenec - Zálesní Lhota

a souhrnů linek IREDO + komerční linky 690 701.

„Součástí stavby silnice II/295 je kromě rekonstrukce povrchu a nového odvodnění komunikace včetně všech propustků v celé délce i vybudování nového stoupacího pruhu pro pomalá vozidla, a meteostanice. Ta umožní lepší zajištění zimní údržby silnice a v nehodovém místě přinese řidičům přesnější informace o stavu vozovky,“ doplňuje radní Vladimír Mastník.

Projekt „Rekonstrukce silnice Horka u Staré Paky – Dolní Branná“ zařadila Vláda ČR svým usnesením z roku 2008 mezi priority Ministerstva dopravy a Státního fondu dopravní infrastruktury. Současně souhlasila s použitím prostředků státu na realizaci tohoto projektu, a to do výše 75% celkových investičních nákladů. Zbytek nákladů hradí Liberecký kraj ze svého rozpočtu, jehož celkový podíl na kompletní rekonstrukci silnice II/293 a silnice II/295 bude činit cca 45 mil. Kč. Projekt je realizován v rámci rozšíření závodu ŠKODA AUTO v průmyslové zóně Vrchlabí ve spolupráci s Královéhradeckým krajem.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky