Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dobrovolníci při úklidu příkopů v Podralsku naplnili 486 pytlů a jeden vlek odpadů

Mgr. Langer Jiří

  • 31. 03. 2015 16:17
  • Doprava
  • Životní prostředí

Sdílet článek

Podralský nadační fond, Mikroregion Podralsko, Ekoncentrum Brniště a 12 obcí uspořádaly 2. ročník společného jarního úklidu v blízkosti silnic navanou Ukliďme příkopy 2015! Celkem bylo odvezeno 486 pytlů směsného odpadu, jeden plný vlek a 84 pneumatik.

Akce se konala dopravu od 18. do 29. 3. pod záštitou Vladimíra Mastníka, člena rady Libereckého kraje pro

„Akce vznikla jako vyústění seminářů v rámci projektu Šance pro zdravou budoucnost regionů Podralsko a Hornolužicko, které se týkaly odpadového hospodářství a nakládání s odpady. Má zejména upozornit na velké téma, jakým jsou odhozené odpady v okolí silnic, proto se do akce zapojila i Krajská správa silnic Libereckého kraje, která sesbírané odpady odvezla“ informoval krajský radní s tím, že poděkování patří také firmě Ing. Vlastimil Ladýř - LADEO za svoz nebezpečného odpadu a poskytnutí nezbytných ochranných pracovních prostředků a pytlů pro všechny zúčastněné obce a organizace.

„Akce „Ukliďme příkopy 2015“ se opět vydařila a to díky plnému nasazení všech zúčastněných. Těšíme se na spolupráci i v dalším roce,“ poděkovala za organizátory Nicol Vondra. 

Takto vypadá přehled, jak akce dopadla:

Obec Brniště: 60 pytlů směsného odpadu.

Město Jablonné v Podještědí: 92 pytlů směsného odpadu a 24 pneumatik.

Noviny pod Ralskem: 35 pytlů směsného odpadu a 20 pneumatik.

Nový Bor: 130 pytlů směsného odpadu.

Svor: 9 pytlů směsného odpadu.

Cvikov: 70 pytlů odpadu, lednice, elektrospotřebiče a 40 pneumatik.

Mimoň: 10 pytlů odpadu a 2 pneumatiky.

 Zákupy (včetně přidružených obcí Kamenice a Božíkov) plný vlek směsného odpadu

 Pertoltice pod Ralskem: 40 pytlů směsného odpadu.

 Bohatice: 15 pytlů směsného odpadu.

Velký Valtinov: 10 pytlů směsného odpadu.

 Dolní Krupá: 10 pytlů směsného odpadu.

Akce byla součástí projektu Šance pro zdravou budoucnost regionů Podralsko a Hornoložicko. Tento projekt je financován z prostředků Evropské unie, Evropského regionálního rozvojového fondu (ERDF) a Česko-Saské přeshraniční spolupráce Cíl3.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky