Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Dopravní policista Ota Uchytil již potřetí obhájil prvenství v soutěži řízení provozu na křižovatce

20. 05. 2016

Potřetí za sebou zvítězil pprap. Ota Uchytil z libereckého dopravního inspektorátu v soutěži dopravních policistů v řízení provozu na křižovatce pokyny policisty. Jubilejní již 10. ročník této soutěže se uskutečnil ve středu 18. května v Liberci. Soutěž tradičně uspořádal Krajský úřad Libereckého kraje, odbor dopravy a Krajské ředitelství policie Libereckého kraje.

Druhé místo obsadil pprap. Ondřej Řičičár z českolipského dopravního inspektorátu a na třetím se umístil pprap. Leoš Polcar z Oddělení silničního dozoru při Odboru služby dopravní policie.

První dva umístění policisté budou reprezentovat Liberecký kraj na celorepublikové soutěži dopravních policistů v řízení provozu na pozemních komunikacích pokyny policisty, která se uskuteční 13. září 2016 v Hradci Králové.            

Za každý dopravní inspektorát Libereckého kraje (Liberec, Semily, Česká Lípa a Jablonec nad Nisou) soutěžili dva dopravní policisté a dále se soutěže zúčastnili dva dopravní policisté z Oddělení silničního dohledu při Odboru služby dopravní policie krajského ředitelství PČR Libereckého kraje.

V sídle krajského ředitelství policie soutěžící nejprve absolvovali zkušební test z pravidel provozu na pozemních komunikacích pro skupinu C. Následně tak jako v uplynulých letech řídili provoz pokyny policisty na křižovatce ulic Švermova – Žitavská (u viaduktu), vždy po dobu 5 minut.

Předsedou sedmičlenné odborné hodnotící komise, která byla složená ze zástupců Policie ČR a pracovníka odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje, byl pplk. Mgr. Michal Hodboď, z Ředitelství služby dopravní policie, Policejního prezídia ČR Praha.    

Vyhodnocení soutěže a předání cen se uskutečnilo rovněž v budově krajského ředitelství policie. Zástupci krajského odboru dopravy a Policie České republiky (plk. Ing. Bc. Pavel Langr, náměstek ředitele pro vnější službu KŘ PČR, pplk. Mgr. Michal Hodboď, ŘSDP, PP ČR Praha a plk. Mgr. Jaroslav Řehák, vedoucí Odboru služby dopravní policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje) ocenili znalosti a zdokonalování soutěžících a zároveň konstatovali, že řidičům chybí zkušenosti, protože se s řízením křižovatky pokyny policisty běžně v praxi již nesetkávají.          

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624

dfagad

Zadejte text