Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dopravní policisté prap. Uchytil a nprap. Košťáková postupují do národního kola soutěže v řízení křižovatek

Mgr. Langer Jiří

  • 19. 05. 2014 15:37
  • Doprava

Sdílet článek

Již 8. ročník soutěže dopravních policistů v řízení provozu na křižovatce pokyny policistů, která se konala  v závěru minulého týdne na liberecké frekventované křižovatce ulic Švermova, Žitavská a Jungmannova vyhrál prap. Ota Uchytil, z místního dopravního inspektorátu.

Vítěz letošní soutěže,  která se uskutečnila pod záštitou krajského  radního pro dopravu  Vladimíra Mastníka,  vloni získal stříbrnou medaili a letos dosáhl na metu nejvyšší.

Na druhém místě skončila Jana Košťáková z Oddělení silničního dohledu Odboru dopravní policie Krajského ředitelství Libereckého kraje a jako třetí skončil Václav Langr z českolipského dopravního inspektorátu. První dva postupují do celorepublikového kola, které se koná v září v Mostu.

"Komise se při hodnocení zaměřila především na přesnost a srozumitelnost prováděných pokynů, zhodnocení bezpečnostní situace na křižovatce, plynulost odbavování všech směrů a samozřejmě i na celkový dojem a jistotu prováděných úkonů," vysvětlila krajská  policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Za každý dopravní inspektorát Libereckého kraje (Liberec, Semily, Česká Lípa a Jablonec nad Nisou) soutěžili dva dopravní policisté a dále se soutěže zúčastnili dva dopravní policisté Krajského družstva silničního dozoru Liberec. V sídle Krajského ředitelství Policie Libereckého kraje soutěžící policisté absolvovali zkušební test z pravidel provozu na pozemních komunikacích pro skupinu C. Následně tak jako v uplynulých letech jednotliví soutěžící řídili provoz pokyny policisty na křižovatce ulic Švermova – Žitavská (u viaduktu), vždy po dobu 5 minut. Předsedou sedmičlenné odborné hodnotící komise (zástupci Policie ČR a jeden pracovník Krajského úřadu Libereckého kraje, odboru dopravy) byl pplk. Mgr. Lukáš Pavlík, z Ředitelství služby dopravní policie, Policejního prezídia ČR Praha.    

Pořadí:

  1. prap. Ota Uchytil (Dopravní inspektorát Liberec)
  2. pprap. Jana Košťáková (Krajské ředitelství policie Libereckého kraje, OSDP)
  3. prap. Václav Langr (Dopravní inspektorát Česká Lípa)

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky