Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dopravní snídaně s BESIPem řešila i nejhorší nehodové lokality v LK

Mgr. Langer Jiří

  • 26. 11. 2014 09:09
  • Doprava

Sdílet článek

Pokračování celorepublikové akce „Dopravní snídaně s BESIPem“ se uskutečnilo 20. Listopadu v Centru Babylon v Liberci.

Dopravní snídaně je projektem pravidelných společenských setkání špičkových odborníků na dopravní infrastrukturu, dopravní inženýrství a bezpečnost dopravy.

„Smyslem akce je vzájemná výměna názorů na pozitivní i negativní trendy v oboru dopravní infrastruktury, prezentace nových technologií, otázky etických, společenských a kulturních norem, spojených s budováním a provozem dopravní infrastruktury a především komunikace,“ uvedl Vladimír Mastník, člen rady Libereckého kraje, odpovědný za resort dopravy.

Program byl rozdělen do tří bloků. První byl věnován představení myšlenky „Vize 0“ a vyhodnocení Národní strategie bezpečnosti silničního provozu. Témata představil Ing. Josef Mikulík, CSc. z Centra dopravního výzkumu, v.v.i. Následně vystoupil plk. Mgr. Jaroslav Řehák, vedoucí odboru služby dopravní policie, krajského ředitelství policie Libereckého kraje, který podrobně informoval o nehodovosti v Libereckém kraji a prioritách dopravní policie pro příští rok.

V rámci druhého bloku Dopravní snídaně se odborníci ze společnosti RSE Projekt s.r.o. zaměřili na konkrétní nehodové lokality v našem kraji. K diskuzi byly vybrány 4 nehodové lokality:

  • Křižovatka silnic I/9 - I/38 – III/26832 Jestřebí;
  • Úsek silnice R 35 u obce Jeřmanice
  • Křižovatka silnic I/13 – II/270 u Jablonného v Podještědí
  • Mimoúrovňová křižovatka - Rádelský mlýn na silnici R 35

Na všech místech dochází k vážným dopravním nehodám a zúčastněnými byly diskutovány možnosti zlepšení stavu.

„Jsem rád, že se podobné akce dějí. Zazněly zajímavé informace o postupech a spolupráci v oblasti bezpečnosti silničního provozu. Podívali jsme se na nehodová místa a diskutovali o možnostech úprav, tak aby zde nedocházelo k vážným dopravním nehodám. Za Liberecký kraj jsem byl potěšen, že se nám daří naplňovat cíle stanovené národní strategií bezpečnosti a doufám, že tento dobrý trend udržíme i v dalších letech,“ řekl Vladimír Mastník,

Třetí blok konference byl určen partnerům, kteří prezentovali svůj přínos pro zvýšení bezpečnosti infrastruktury.

Více informací o akci dopravní snídaně nejen v Libereckém kraji na webu http://www.dopravnisnidane.cz

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky