Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dopravu na Liberecku a Frýdlantsku od nového roku zajistí společnost ČSAD Liberec

Mgr. Andrea Fulková

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 30. 12. 2017 00:00
  • Doprava
  • Zdravotnictví

Sdílet článek

Dnešní podvečerní mimořádná Rada Libereckého kraje rozhodla o výběru autobusového dopravce, který zajistí dopravní obslužnost v regionu v tzv. oblasti Sever. Rada se řídila zákonem č. 194/2010 Sb. o veřejných službách v přepravě cestujících a o změně dalších zákonů. Od 1. ledna 2018 budou na krajských linkách Liberecka a Frýdlantska jezdit autobusy společnosti ČSAD Liberec.

„Po důkladném posouzení ekonomické výhodnosti jsme k zajištění dopravní obslužnosti v této mimořádné situaci vybrali akciovou společnost ČSAD Liberec. Rada kraje řešila nejen základní dopravní obslužnost, kterou nám ukládá zákon, ale také finanční náklady, které bude kraj ze svého rozpočtu v roce 2018 hradit. Nabídnutá cena za kilometr je lepší než všechny předchozí nabídky v jednacích řízeních bez uveřejnění v oblasti Sever v letošním roce,“ vysvětlil postup kraje hejtman Martin Půta.

Dlouhodobým cílem Libereckého kraje je i nadále vlastní autobusový dopravce, ve kterém by měl kraj částku 300 milionů korun, kterou každoročně autobusovou dopravu v kraji financuje pod svoji 100% kontrolou.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky