Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Herečka a spisovatelka Blanka Bohdanová vystaví obrazy v lomnickém muzeu

Mgr. Langer Jiří

  • 16. 09. 2014 15:39
  • Doprava

Sdílet článek

Podzimní výstavní sezónu v lomnickém muzeu zahájí přehlídka výtvarných prací známé pražské filmové a divadelní herečky Blanky Bohdanové.

Slavnostní vernisáž se uskuteční v neděli 21. září, ve 14 hodin. Akci zahájí starosta města a krajský radní Vladimír Mastník, v doprovodném programu zahraje na kytaru a zazpívá Lucie Vilimovská. Autorka se vernisáže osobně zúčastní!

Blanka Bohdanová se narodila 4. března 1930 v Plzni. Od roku hrála v Národním divadle, ve kterém byla v angažmá čtyřicet čtyři let. Dnes hraje v Činoherním klubu v inscenaci F. Mitterera Moje strašidlo v partnerství se Stanislavem Zindulkou a v Divadle Viola v Coburnově hře The Gin Game s Josefem Somrem. Za roli Fonsie v této hře získala cenu Thálie.

Blanka Bohdanová je i spisovatelkou. Vydala knížku Josífek z otcovy literární pozůstalosti, svou knihu Život jako v pavučince a poslední rekapitulaci jak osobního, tak společenského poznání od předválečného období až do současnosti – Život jako takový.

Od poloviny sedmdesátých let se věnuje olejomalbě a grafice. Vystavuje v Praze i po celé republice, zúčastnila se i zahraničních přehlídek ve Španělsku, Řecku, Holandsku, Německu, Brazílii, Itálii, Japonsku a Polsku.

Výstava potrvá až do 26. října. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky