Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Historické vítězství žáků z Libereckého kraje v celostátním finále Dopravní soutěže mladých cyklistů

Mgr. Fulková Andrea

vedoucí oddělení tiskového a vnějších vztahů

  • 27. 06. 2017 14:36
  • Doprava
  • Rozvoj

Sdílet článek

Republikové finále v cyklistických a dopravních dovednostech se konalo 13. až 15. června v Táboře. Mladí cyklisté lomnické Základní školy T. G. Masaryka si vedli víc než dobře, když v několika kategoriích obsadili jdvakrát první a dvakrát třetí místo. Liberecký kraj si svými výsledky v kategorii starších žáků poprvé v historii novodobých krajů zajistil zlato.

V polovině měsíce června se v jihočeském Táboře uskutečnilo celostátní finále Dopravní soutěže mladých cyklistů, kde vynikajícím způsobem reprezentovali žáci ze Základní školy T. G. Masaryka z Lomnice nad Popelkou. Mladí cyklisté absolvovali celkem pět soutěžních disciplín, ve kterých prokázali svoje znalosti pravidel silničního provozu a práce s mapou. Jiné disciplíny prověřily jejich schopnosti v oblasti zdravovědy, jízdy zručnosti na kole a v řešení konkrétních dopravních situací při jízdě na dětském dopravním hřišti.

Mezi čtrnácti kraji se v kategorii mladších žáků umístilo družstvo ve složení Karolína Drbohlavová, Adéla Pivková, Denis Mizera a Antonín Macháček na celkovém 3. místě. V kategorii starších žáků vybojovalo družstvo ve složení Tereza Kučerová, Michaela Vítková, Matyáš Chlumský a Jan Grof prvenství a stalo se republikovými vítězi. V soutěži jednotlivců mezi dívkami v kategorii starší žáci zvítězila Michaela Vítková a Jan Grof obsadil mezi chlapci 3. místo.

Poprvé od vzniku novodobých krajů se vítězem dopravní soutěže mladých cyklistů stalo družstvo z Libereckého kraje. Poděkování za vynikající přípravu úspěšných družstev náleží PaedDr. Miloslavu Janatovi, který se věnuje dopravní výchově již více než třicet let a vítězství v republikovém finále je tak pro něj odměnou za dlouholetou práci s mládeží v oblasti dopravní výchovy.

Všichni členové celorepublikového finále byli oceněni náměstkem hejtmana Markem Pieterem a obdrželi pamětní list a upomínkové předměty.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky