Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Konec objížďkám. Na most v Poniklé se vrátí doprava

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 04. 08. 2021 17:59
  • Doprava

Sdílet článek

Na most v Poniklé by se po měsíci od jeho uzavírky měla od počátku příštího týdne vrátit doprava. Vyplynulo to ze středečního jednání vedení Libereckého kraje se stavební firmou Raeder & Falge. Staveniště si do konce tohoto týdne převezme Krajská správa silnic Libereckého kraje a upraví most tak, aby byl opět průjezdný. Řidičům odpadnou dlouhé objízdné trasy.

„Dohoda se stavební firmou je pro nás prioritou, neméně důležité je také odstranění uzavírky. Rád bych se řidičům za dopravní komplikace, se kterými se museli vypořádat v minulých týdnech, omluvil,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Firma předá staveniště v takové podobě, v jaké se nachází. „Zítra odešleme návrh dohody o předání,“ sdělil Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy.

Firma Raeder & Falge měla most v Poniklé zbourat a postavit nový. Kraj se rozhodl rekonstrukci odložit a původně naplánované bourání mostu zastavit. Rozhodl se podat návrh na jeho zařazení na seznam kulturních památek. Zjistilo se však, že návrh je u Národního památkového ústavu již dva roky podaný. Stavbu proto kraj zastavil, odstoupil od smlouvy se stavební firmou a nyní se zabývá způsobem, jak se s ní finančně vyrovnat.

„Je to skutečnost, o níž nebyl Liberecký kraj při zahájení zpracování projektové dokumentace informován. Pokud by kraj informací o návrhu  na prohlášení mostu kulturní památkou disponoval, jako majitel by neuvažoval o demolici, ale jednoznačně o rekonstrukci. Je důležité, že přes všechno, co se kolem mostu odehrálo, se jej podařilo zachránit,“ uzavřel hejtman.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky