Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj chystá další projekt financovaný z IROPu, druhou etapu rekonstrukce silnice v Jablonném

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 07. 09. 2016 15:40
  • Doprava
  • Rozvoj

Sdílet článek

Liberecký kraj připravuje další silniční projekt financovaný z Integrovaného regionálního operačního programu. Realizovat chce druhou etapu rekonstrukce silnice II/270 v Jablonném v Podještědí. Rada kraje na svém včerejším jednání souhlasila se závazkem spolufinancování a předpokládaným financováním projektu.

Youtube video

„Projekt zahrnuje stavební úpravy silnice II/270 ve dvou úsecích. Jeden vede od mostu 270-014 po křižovatku se silnicí III/27019, druhý úsek je od křižovatky s III/27019 po úrovňový přejezd,“ vysvětluje radní pro dopravu Vladimír Mastník. „Provede se rekonstrukce povrchu stávající vozovky, úprava odvodnění, krajnic a obnova nebo doplnění dopravních značení,“ dodává radní.

Celkové výdaje projektu jsou stanoveny do výše 48,7 mil. Kč, přičemž částečně se bude na financování podílet i Město Jablonné v Podještědí. To hodlá v rámci projektu vybudovat chodníky, osvětlení a parkovací zálivy. „S městem spolupracujeme a budeme se snažit přispět k přípravě jejich vlastního projektu do IROP 1.2, kterým může získat dotaci právě na modernizaci a výstavbu chodníků, přechody pro chodce, ale i například zastávky veřejné hromadné dopravy. To jsou aktivity, které v rámci krajského projektu do IROP 1.1 nejsou způsobilé,“ dodal Mastník.

Aktuálně připravovaná akce je pátým projektem Libereckého kraje, na který bylo schváleno podání žádosti do IROPu. Projekt navazuje na modernizaci silnice II/270 v Jablonném v Podještědí, v úseku od silnice I/13 po železniční přejezd, která v těchto dnech začíná. Stavba za 6,5 mil. Kč je rovněž financována z IROP.

Liberecký kraj připravuje do Integrovaného regionálního operačního programu celkem 14 silničních projektů za zhruba 1,7 mld. Kč.

V Jablonném v Podještědí kraj letos také realizuje rekonstrukci silnice III/27019, a to v úseku od silnice II/270 po silnici III/27014, na kterou využil dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Celkové náklady na tuto stavbu činí 9,8 mil. Kč.  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky