Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Kraj požádá o dotaci na rekonstrukci páteřní komunikace z Turnova do Středočeského kraje

08. 11. 2017

Rada kraje schválila předložení projektové žádosti projektu „Silnice II/610 Turnov – hranice Libereckého kraje (vč. mostních objektů)“. Projekt bude předložen do Integrovaného regionálního operačního programu (IROP). Jedná se o šestou žádost Libereckého kraje týkající se rozvoje sítí regionální silniční infrastruktury navazující na síť TEN-T. Celkové náklady projektu činí 176,9 mil. Kč.  Stavba by mohla začít ve druhé polovině roku 2018.

„Projekt řeší kompletní rekonstrukci silnice II/610 v úseku Turnov – hranice se Středočeským krajem a silnice III/2797 v ulici Nádražní v Turnově až po okružní křižovatku u „pyrámu“ v Ohrazenicích. Celková délka řešeného úseku je 7,2 km. Součástí projektu je kompletní rekonstrukce čtyř mostů, uvedení silnice do jednotné normové kategorijní šířky. V rámci stavby se rovněž přidělají prvky ke snížení rychlosti a nehodovosti, zejména se objeví vjezdové ostrůvky do obcí, případně dělené přechody. Vzhledem k délce a náročnosti odhadujeme, že stavební práce potrvají asi 13 měsíců, to znamená celé dvě stavební sezóny,“ komentuje Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

„Celkové náklady projektu včetně povinné publicity, stavebního a autorského dozoru, BOZP atd. jsou stanoveny ve výši 176.900.000 Kč. Předmětem projektu jsou pouze výdaje Libereckého kraje, investice Města Turnov a obcí Příšovice, Přepeře, Svijany, Ohrazenice a Vodohospodářského sdružení Turnov dosahují částky 30 mil. Kč. Ve spolupráci s uvedenými investory je připravováno společné zadání této akce, v němž by měl Liberecký kraj vystupovat jako zástupce zadavatelů,“ říká k projektu Radka Loučková Kotasová, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Liberecký kraj už z Integrovaného regionálního operačního programu, specifický cíl SC 1.1 Zvýšení regionální mobility prostřednictvím modernizace a rozvoje sítí regionální silniční infrastruktury navazující na síť TEN-T, dokončil dva projekty (rekonstrukce silnice II/270 v Jablonném v Podještědí I. etapa a rekonstrukce silnice II/273 v obci Okna).  „V současné době se pracuje na II. etapě rekonstrukce silnice II. třídy v Jablonném v Podještědí a výstavbě okružních křižovatek na silnicích II/292 a II/289 v Semilech. Na jaře příštího roku začne humanizace silnice II/293 v Jilemnici, na kterou už máme vybraného zhotovitele. Ve druhé polovině příštího roku plánujeme stavby i dalších projektů,“ dodává hejtman Martin Půta. Jsou to projekty:

Silnice II/268 Mimoň - hranice Libereckého kraje,
Silnice II/278 - okružní křižovatka Stráž pod Ralskem,
Silnice III/2907 - Oldřichov v Hájích (vč. humanizace),
Silnice II/268 - severozápadní obchvat města Zákupy,
Silnice II/286 revitalizace ul. Žižkova, Jilemnice.

IROP_CZ_RO_B_C RGB

Bc. Markéta Žitná (Dědková)
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624

dfagad

Zadejte text