Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj pracuje na zlepšení stavu svých silnic, výběrová řízení na zhotovitele rekonstrukcí jsou v plném proudu

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 02. 03. 2016 13:49
  • Doprava

Sdílet článek

Další výběrová řízení na zhotovitele rekonstrukcí krajských silnic schválila rada kraje. Konkrétně byla zahájena výběrová řízení na rekonstrukce a opravy silnice III/27926 v Turnově, silnice III/2923 v Chuchelně, silnice III/28626 na Benecku a na opravu havarijních propustků na silnici III/27910 v Soběslavicích.

Youtube video

Celkem Liberecký kraj již vyhlásil výběrová řízení na zhotovitele staveb oprav a rekonstrukcí II. a III. tříd v celkovém předpokládaném finančním objemu 353 mil. Kč, z toho jsou již tři výběrová řízení ukončena a rovněž uzavřeny smlouvy o dílo. Jedná se o akce: silnice III/27012 Postřelná, silnice III/26210 Pihel - Skalice u České Lípy, silnice III/0353 – Kunratice. Na rekonstrukci komunikace III/2847 v Lomnici nad Popelkou byla poskytnuta dotace Vodohospodářskému sdružení Turnov.

V současně schváleném rozpočtu má Liberecký kraj připravených 217 mil. Kč na kompletní rekonstrukce silnic II. a III. třídy, včetně jejich součástí a příslušenství. „Ze Státního fondu dopravní infrastruktury navíc obdržíme dotaci přes 127 mil. Kč a rovněž plánujeme zahájit realizace prvních tří akcí z Integrovaného operačního programu v objemu 90 mil. Kč,“ říká krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník s tím, že rekonstrukcí z posledního zmíněného zdroje se dočkají úseky silnic II/270 Jablonném v Podještědí (úsek od I/13 po železniční přejezd), II/273 v Oknech na Českolipsku (úsek hranice kraje – Okna) a okružní křižovatky II/292 a II/289 v Semilech (ulice Bořkovská, Brodská).

Liberecký kraj má nyní v procesu veřejné zakázky akce, které jsou shodné s výší schváleného rozpočtu. Vzhledem k předpokládaným úsporám při jejich administraci, plánuje Liberecký kraj další zahájení výběrových řízení za cca 50 mil. Kč.

„Výběr akcí navržených k projekční přípravě a následné realizaci vždy navazuje na zprávu o stavu povrchů vozovek na silnicích II. a III. třídy v Libereckém kraji a na zprávu o stavu mostů. Toto hodnocení je každoročně projednáváno ve Výboru dopravy Libereckého kraje, Radě kraje a Zastupitelstvu kraje. Projekční přípravu akcí, včetně inženýrské činnosti, zajišťuje Krajská správa silnic Libereckého kraje, a to na základě rozhodnutí o dotaci Zastupitelstvem Libereckého kraje,“ dodává radní Vladimír Mastník. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky