Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kraj se ve spolupráci s obcí Bedřichov chystá vybudovat systém informující o tamním stavu dopravy

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 19. 04. 2023 10:21
  • Doprava

Sdílet článek

Takzvaný informativní dopravně-provozní systém pro lokalitu Bedřichov připravuje ve spolupráci s obcí Liberecký kraj. Jeho cílem je informovat občany o tamním stavu dopravy či možnostech parkování. Krajští radní na svém včerejším jednání rozhodli o vyhlášení výběrového řízení, v jehož rámci bude kraj s obcí hledat firmu, která projekt připraví a provede. Nabídková cena nesmí překročit 10.490.700 korun včetně DPH.

„Jsem rád, že můžeme tento projekt, o kterém jsme začali diskutovat již před pár lety, posunout zase o výrazný kus dále. Cílem systému bude zejména informovat řidiče a návštěvníky Bedřichova o tamní dopravní situaci a možnostech parkování. Obec Bedřichov je významná turistická a sportovní lokalita a rádi bychom dali tamní dopravě větší řád. Chceme například eliminovat popojíždění automobilů, které hledají místo na zaparkování. Systém bude také umět ještě před obcí efektivně odklánět dopravu, a to především v době maximální zaplněnosti parkovišť,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy. „Řidiči budou informování prostřednictvím webu obce, v časech konání významných sportovních akcí pak systém může plnohodnotně nahradit stávající dopravní značení zakazující vjezd do obce. Vše budeme navíc vyhodnocovat a optimalizovat tak, aby v budoucnu byly příjezd a parkování v Bedřichově pro řidiče co nejpohodlnější.“

Liberecký kraj se s obcí Bedřichov dohodl, že se na financování veřejné zakázky budou podílet společně, a to v rozsahu prací, které vymezí projektová dokumentace. Po vytvoření softwaru a aplikace začne kraj s obcí řešit také vlastnické vztahy, a to na základě samostatné smlouvy.

 

Youtube video

 

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky