Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Krajské kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů

Šírová Květa

podpora odborného vzdělávání, administrace portálu EDULK.cz

  • 05. 06. 2017 11:46
  • Doprava

Sdílet článek

Na dětském dopravním hřišti v Jablonci nad Nisou se 1. června 2017 uskutečnilo krajské kolo Dopravní soutěže mladých cyklistů, které uspořádal Liberecký kraj společně se Statutárním městem Jablonec nad Nisou, Týmem silniční bezpečnosti, Městskou policií Jablonec nad Nisou, Českým červeným křížem oblastním spolkem Jablonec nad Nisou a Ministerstvem dopravy – BESIP.

Krajského kola se zúčastnilo celkem 32 dětí, a to ve dvou věkových kategoriích. Jednotlivá soutěžní družstva se skládala ze dvou dívek a dvou chlapců. V první kategorii soutěžili žáci 5. a 6. ročníků, ve druhé pak žáci 7. a 9. ročníků základních škol. „V průběhu dne děti absolvovaly celkem pět soutěžních disciplín. Jednalo se o znalostní test z pravidel silničního provozu, práci s mapou, zdravovědu, dále pak o jízdu zručnosti na kole a řešení konkrétních dopravních situací při jízdě na dětském dopravním hřišti,“ uvedl Jan Polák, koordinátor bezpečnosti silničního provozu Libereckého kraje.

Družstva byla hodnocena na základě součtu trestných bodů, které získali jejich členové. Vítězná družstva budou reprezentovat Liberecký kraj v republikovém finále, které se uskuteční ve dnech 13. - 15. června 2017 v Táboře. V letošním roce bude v první i ve druhé kategorii Liberecký kraj reprezentovat družstvo základní školy T. G. Masaryka z Lomnice nad Popelkou. 

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky