Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kruhový objezd v ulici České mládeže bude konečně na pozemcích kraje

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 17. 07. 2018 00:00
  • Doprava
  • Majetek a investice
  • Rozvoj

Sdílet článek

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových bezplatně převede pozemky v hodnotě 304 800 korun pod okružní křižovatkou v liberecké ulici České mládeže Libereckému kraji. Díky tomu může kraj s pozemky volněji nakládat a zlepšovat dopravní obslužnost v katastru liberecké části Rochlice.

„Trvalo to neuvěřitelné čtyři roky, ale hlavní je, že se nám to povedlo a že jde o bezúplatný převod. Kraj ušetří více než 300 tisíc korun a zároveň pro něj bude nyní jednodušší silnici udržovat a provádět na ní další úpravy,“ říká statutární náměstkyně hejtmana pro řízení ekonomiky, správy majetku a informatiky Jitka Volfová.

Kraj přestavěl křižovatku silnice I/35 a ulice České mládeže na kruhový objezd v roce 2014. Modernizace silničního úseku, jejímž cílem bylo zvýšit bezpečnost provozu v dané lokalitě, stála bezmála 42 milionů korun. Letos v červenci kraj zahájil rekonstrukci ulice České mládeže, která na okružní křižovatku bezprostředně navazuje. Přestavba více než kilometrového úseku silnice III/2784 by měla být hotová říjnu 2018 a vyjde kraj na téměř 38,5 milionu korun.

„O narovnání majetkoprávních vztahů, kdy nějaký objekt či komunikace kraje leží na cizím pozemku, usilujeme dlouhodobě. Převody pro kraj znamenají zejména méně administrativy a urychlení dalších projektů,“ vysvětluje náměstkyně s tím, že nejde jen o jednostranné převody, ale také o směny pozemků například s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky