Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Kvůli uzavírce silnice mezi Martinicemi a Roztoky je omezena autobusová doprava

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 13. 08. 2015 12:14
  • Doprava

Sdílet článek

Z důvodu rekonstrukce musela být na čtvrtek a pátek 13. a 14. srpna 2015 uzavřena silnice III/2935 v úseku Martinice v Krkonoších – Roztoky u Jilemnice. Omezení se dotýká i autobusové dopravy, neboť je v tomto úseku znemožněn průjezd autobusu linky 968 Jilemnice – Roztoky u Jilemnice – Kruh – Svojek.

Z tohoto důvodu dochází k několika opatřením. Oba dva dny bude probíhat standardní provoz autobusové linky do 8:00 hodin, dle platného výlukového jízdního řádu (VJŘ z důvodu opravy mostu v Roztokách u Jilemnice), poté až do večera budou všechny spoje linky 968 odkloněny z Roztok u Jilemnice přímo do Jilemnice (silnice kolem Společenského domu Jilm).

Zastávky Martinice v Krkonoších- křižovatka, Jilemnice, Ateso; Jilemnice, prov. ČSAD a Jilemnice, pod žel. stanicí, nebudou po dobu uzavírky touto linkou obsluhovány. Náhradní spojení je zajištěno větším množství autobusových linek ve směru na Studenec a vlakovou dopravou.

Uzavírka je způsobena stavbou „Modernizace silnice Horka u Staré Paky – Dolní Branná“, kterou Vláda ČR svým usnesením z roku 2008 zařadila mezi priority Ministerstva dopravy a Státního fondu dopravní infrastruktury a dále souhlasila s použitím prostředků státu na realizaci tohoto projektu, a to do výše 75% celkových investičních nákladů. Rozhodnutí nabylo účinnosti na základě oficiálního potvrzení představitelů společnosti ŠKODA AUTO a.s., o závazném rozhodnutí zmodernizovat a rozšířit závod ve Vrchlabí.

Liberecký kraj svým podílem, do výše 47 mil. Kč, spolufinancuje opravy silnic II/293 a II/295. 

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky