Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Liberecký tunel čeká od soboty pravidelná jarní údržba, řidiči počítejte s omezením

Bc. Markéta Žitná (Dědková)

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 12. 04. 2018 00:00
  • Doprava

Sdílet článek

Dopravu na průtahu Libercem zpomalí na necelý týden údržba tunelu na silnici I/35.
S omezením musí řidiči počítat od soboty 14. dubna do čtvrtka 19. dubna. Doprava pro oba směry bude vždy převedena do druhého tubusu tunelu. Denně místem projede 47 410 vozidel v obou směrech. Projekt na kompletní rekonstrukci tunelu by měl být zpracovaný do konce letošního roku.

„Během 6 dní bude provedeno čištění, mytí a sanace betonových konstrukcí, u kterých kvůli výfukovým zplodinám dochází ke korozi betonu. Dojde také k údržbě osvětlení,“ říká vedoucí odboru dopravy Jan Čáp.

Práce budou probíhat po částech. Doprava pro oba směry bude převedena vždy do druhého jízdního pásu silnice I/35. V termínu od 14. do 16. dubna bude zcela uzavřen tubus ve směru na Prahu a od 16. do 19. dubna dojde k uzavření tubusu ve směru na Děčín.

Liberecký tunel na silnici I/35 je ve vlastnictví státu, do provozu byl uveden v roce 1992.
V současné době vybírá Ředitelství silnic a dálnic ČR zhotovitele projektové dokumentace na kompletní rekonstrukci tunelu, včetně jeho dovybavení. V současné době správce komunikace dokončuje veškerá měření jednotlivých částí konstrukce tunelu. Samotná rekonstrukce tunelu by se měla provádět v několika etapách pravděpodobně v příštím roce, v jejím průběhu bude doprava vedena obousměrně v jednom tubusu.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky