Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Na dočasné zajištění autobusové dopravy pro oblasti Sever a Východ jsou zahájeny veřejné zakázky

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 03. 2017 14:02
  • Doprava

Sdílet článek

Rada kraje včera rozhodla o zahájení zadávacích řízení veřejných zakázek „Dočasné zabezpečení dopravní obslužnosti Libereckého kraje veřejnou linkovou osobní dopravou – oblast Sever a oblast Východ“ v jednacím řízení bez uveřejnění. Důvodem je ukončení smluv s ČSAD Liberec a.s. pro oblast Sever a BusLine a.s. pro oblast Východ. Podle sdělení dopravců nestačí peníze, které uvolnil kraj ze svého rozpočtu na mzdy řidičů. Ve veřejné zakázce jsou osloveni všichni dopravci, kteří jsou zapojeni do integrovaného dopravního systému Libereckého kraje (IDOL).

Youtube video

V souvislosti s nařízením vlády schválilo v lednu krajské zastupitelstvo postup pro úpravu ceny dopravního výkonu v rámci uzavřených smluv Libereckého kraje s dopravci ČSAD Liberec, a.s., BusLine a.s. a ČSAD Česká Lípa a.s. Podle zákona o zadávání veřejných zakázek byla cena dopravního výkonu změněna do limitu na jednu veřejnou zakázku 5.706.000 Kč bez DPH.

„V únoru jsme obdrželi od dopravců ČSAD Liberec a BusLine sdělení, že tato částka není podle jejich výpočtů dostatečná. To znamená, že jim prostředky na zvýšené mzdy řidičů vystačí pouze na velmi omezenou dobu. V případě společnosti BusLine na část prvního čtvrtletí a ČSAD Liberec má peníze do pololetí. Domluvili jsme tedy na ukončení smluv,“ vysvětluje Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Na základě této mimořádné situace byly vypsány veřejné zakázky na dočasné zabezpečení dopravní obslužnosti Libereckého kraje veřejnou linkovou osobní dopravou pro oblast Sever a oblast Východ. Vypsány jsou formou jednacích řízení bez uveřejnění a osloveni dopravci v IDOL.

„Veřejné zakázky jsou vypsány na nezbytně nutnou dobu. Minimálně do doby než zajistíme veřejnou autobusovou dopravu v rámci nové desetileté zakázky, kterou připravujeme,“ uzavírá náměstek.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky