Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Nákladní vozidla neprojedou v případě sněhové kalamity přes Albrechtice

30. 09. 2016

Na úseku silnice I. třídy číslo 13 mezi Mníškem a Frýdlantem budou před zimním obdobím nainstalovány sklopné uzavírací dopravní značky kvůli zákazu vjezdu všech nákladních vozidel. K zákazu dojde v případě předpovědi kalamitních situací.

Ředitelství silnic a dálnic ČR, které je správcem této pozemní komunikace, připravuje na základě příkazu Krajského úřadu Libereckého kraje projekt na umístění sklopného uzavíracího dopravního značení B 4, včetně předběžných informativních značek IP 22. Jejich prostřednictvím budou řidiči s předstihem upozorněni na zákaz vjezdu všech nákladních vozidel.

Dopravní značení zakazující vjezd nákladních vozů na úsek silnice mezi Mníškem a Frýdlantem bude aktivováno v případě předpovědi kalamitních situací, ve kterých nebude možné Ředitelstvím silnic a dálnic ČR zajistit sjízdnost komunikace, zejména ve stoupání u Albrechtic. „Řidiči budou informativním svislým dopravním značením upozorněni na uzavření tohoto úseku silnice již na státní hranici v obci Habartice a na mimoúrovňové křižovatce se silnicí I. třídy číslo 35 u Svárova, a to právě z toho důvodu, aby mohli využít průjezd do Polska u Hrádku nad Nisou,“ popisuje vedoucí odboru dopravy Jan Čáp.

Opatření by mělo zajistit dostupnost Frýdlantského výběžku pro osobní vozidla, pokud dojde ke kalamitním situacím. Již v minulosti byl obdobný systém nainstalován také na silnici I. třídy číslo 10 před státní hranicí v Harrachově, kde se opatření osvědčilo.

„Úplné omezení tranzitní nákladní dopravy na úseku silnice mezi Mníškem a Frýdlantem není podle současné legislativy možné. Podle zákona o pozemních komunikacích slouží silnice I. třídy pro dálkovou mezistátní dopravu. K omezení dopravy může dojít pouze v případě snížené zatížitelnosti mostů nebo propustků,“ dodává Jan Čáp.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624

dfagad

Zadejte text