Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Nová turistická linka povede z České Lípy do Jetřichovic 

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 14. 05. 2020 16:05
  • Doprava

Sdílet článek

Odlehčit přetíženému Českému Švýcarsku od automobilové dopravy a zároveň umožnit pohodlnou návštěvu tohoto skvostu severních Čech si dala za úkol nová turistická autobusová linka 469, která jezdí od soboty 16. května do konce září dvakrát denně  v sobotu a neděli. 

Návštěva Českého Švýcarska tak bude pro občany a návštěvníky České Lípy a Novoborska dostupnější díky novému autobusovému spojení Česká Lípa – Sloup v Čechách - Nový Bor – Polevsko – Kamenický Šenov – Česká Kamenice – Jetřichovice. Naopak vytížená oblast Jetřichovic tak nabídne turistům možnost poznat krásy západní části Lužických hor a okolí České Lípy. Na této lince se budou přepravovat i jízdní kola a tak jistě tuto linku využijí kromě pěších i cyklisté.

Destinační společnost Lužické a Žitavské hory, stejně jako České Švýcarsko o.p.s. vítají tuto novou linku, jelikož je v souladu s posláním obou destinačních agentur podporovat a rozvíjet udržitelný cestovní ruch v oblasti Lužických hor, potažmo národním parku.

TZ: Marie Kárová, DMO Lužické a Žitavské hory, z.s.

  • turistická linka (.pdf)
    470 kB
    14. 05. 2020 16:11

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky