Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Obnovená silnice v Heřmanicích má titul Česká dopravní stavba

24. 06. 2015

Titulem Česká dopravní stavba se od minulého týdne pyšní obec Heřmanice na Frýdlantsku. Kompletně obnovená krajská silnice III/03513 a III/03515 z Dětřichova do Heřmanic, kterou totálně zdevastovala povodeň v roce 2010, získala cenu Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Tu si v Betlémské kapli v Praze převzali starosta obce Vladimír Stříbrný a projektanti společnosti AF-CITYPLAN s.r.o., která stavbu do soutěže přihlásila.

12. ročník tradiční celostátní soutěže, jejímž cílem je prezentovat zlepšující se kvalitu dopravní infrastruktury, vyhlásilo Ministerstvo dopravy ČR a zorganizovala společnost TOP EXPO CZ.

Stavba byla oceněna pro svoji důležitost v regionálním významu, kdy komplexní opravou dopravní infrastruktury byla obnovena kvalita života v obcích Heřmanice a Dětřichov.

„Získání tohoto ocenění nás velmi těší. Obrovskou zásluhu na ní má kvalitně odvedená práce projektantů. Poděkování ale patří i Libereckému kraji, zhotovitelské firmě a Povodí Labe. Zrekonstruovanou silnici jsme slavnostně otevřeli vloni v létě, čtyři roky po povodni v roce 2010, čímž jsme dokončili opravy. Do té doby to bylo pro celou obec a občany velmi náročné. Museli jsme jezdit po provizorních objízdných trasách, které vedly i na pozemcích soukromých vlastníků,“ vzpomíná starosta obce Vladimír Stříbrný.

Právě Heřmanice před téměř pěti lety patřily mezi nejvíce postižené obce v Libereckém kraji, které záplavy postihly. Škody na krajských silnicích druhých a třetích tříd přesáhly dvě miliardy korun. „Do zajištění finančních prostředků na dokončení povodňových oprav věnoval Liberecký kraj hodně úsilí. Díky spolupráci všech zainteresovaných, snahy a pochopení občanů v čele se starostou panem Stříbrným byly Heřmanice jednou z prvních obcí v kraji, kde byla obnova majetku dokončena,“ připomíná také krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624

dfagad

Zadejte text