Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Od 4. července propojí nová linka Tanvaldsko s Bedřichovem

03. 07. 2020

Od soboty 4. července bude zavedena nová linka číslo 791 z Liberce přes Bedřichov, Hrabětice, Josefův Důl, Albrechtice a Desnou do Tanvaldu. Linka kromě posílení nabídky spojení v „tradiční“ turistické relaci z Liberce na Bedřichov nabízí mj. také novou nabídku spojení, a sice propojení Tanvaldska s Bedřichovem.

Nová linka bude vedena o víkendu v rozsahu tří párů spojů. Odjezdy z Autobusového nádraží v Liberci budou v 8:15, 10:45 a 15:15, resp. o 10 minut později z terminálu Fügnerova. Odjezdy z terminálu v Tanvaldu budou v 9:35, 13:35 a 17:35.

„Ve spojení Tanvaldska s Bedřichovem vidíme dosud nevyužitý potenciál, a mj. proto je zavedena právě tato linka,“ říká Jan Sviták, náměstek hejtmana pověřený řízením resortu dopravy. „Prodloužením letní turistické linky z Liberce do Hrabětic až do Tanvaldu tak nabídneme nové možnosti spojení v horských oblastech, které, jak věříme, ocení zejména turisté,“ doplnil Sviták.

Nová linka bude v Tanvaldu navazovat na vlaky, čímž se zlepší dostupnost také pro Albrechtice v Jizerských horách. Spoje jedoucí z Albrechtic budou mít přípoj ve směru Praha, a to buď na autobusovou linku 780, nebo na rychlík.

Linku zajistí ČSAD Liberec a bude plnohodnotně zařazena do systému integrované dopravy IDOL. „Současně proběhne testování nového tarifního propojení mezi Hraběticemi a Josefovým Dolem. Pokud proběhne vše bez komplikací, máme v plánu do IDOL zařadit v roce 2021 také cyklobus, který využívá téměř stejnou trasu,“ poodhaluje Otto Pospíšil ze společnosti KORID LK.

Kompletní informace včetně jízdních řádů naleznou cestující na webu Integrované dopravy Libereckého kraje www.iidol.cz.

TZ: KORID LK

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226307
Mobil: 770134419

dfagad

Zadejte text