Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Oprava mostu zkomplikuje dopravu mezi Jabloncem nad Nisou a Vratislavicemi

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 03. 10. 2014 13:46
  • Doprava

Sdílet článek

K úplné uzavírce mostu na silnici I/14 přes Lužickou Nisu v Liberecké ulici v Jablonci nad Nisou, u okružní křižovatky Tovární směrem na Proseč nad Nisou a Vratislavice nad Nisou, dojde od pondělí 6. října 2014. Omezení potrvá do pátku 7. listopadu 2014.

Důvodem uzavírky jsou nutné údržbové práce, konkrétně bude provedena izolace klenby mostu a rekonstrukce vozovky. Odbor dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje (KÚ LK) upozorňuje řidiče, že uzavírka zkomplikuje situaci na silnici spojující Jablonec nad Nisou s Libercem přes Vratislavice nad Nisou. „Zhotovitel stavby po jednání s Krajským úřadem LK bude na stavbě pracovat i o sobotách, čímž se termín celé uzavírky zkrátí o týden oproti původnímu plánu,“ řekl vedoucí odboru dopravy KÚ LK Jan Čáp tím, že řidiče a občany dotčených míst žádá o shovívavost a pochopení.

Objízdné trasy pro automobily do 3,5 tuny budou vedeny ve směru z Liberce do Jablonce nad Nisou přes ulice Plynární, Pasířská, Havlíčkova, Vodní a U Nisy. V opačném směru je objízdná trasa vedena po silnici III/29024 (ul. Tovární, Ladova), dále po Belgické ulici a přes Kunratice do Liberce.
Vozidla nad 3,5 tuny mají objízdnou trasu stanovenou přes silnici I/65 (směr Rychnov) a rychlostní silnici R 35.
Autobusová doprava povede obousměrně po provizorně upraveném tramvajovém mostu. Autobusy tak budou najíždět a opouštět tramvajový pás u firmy ALMIO a na křižovatce ulic Liberecká a Plynární. V těchto místech je proto potřeba dbát zvýšené pozornosti a řídit se přechodným dopravním značením, aby nedocházelo k dopravním nehodám. Podobná situace je i v Liberecké ulici „u Černobylu“, kde nyní náhradní autobusová doprava X11 zastavuje z důvodu bezpečnosti chodců na zastávce tramvaje a projíždí po tramvajovém pásu.
Cestujících veřejnou linkovou dopravou se uzavírka nedotkne. Linkovým autobusům, které neobsluhují zastávky mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou, bylo doporučeno použít alternativní trasu přes Kunratice a Mšeno nad Nisou.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky