Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Pracovní skupina se seznámí se stavem silnic přímo v terénu

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 09. 10. 2015 18:52
  • Doprava

Sdílet článek

Ke svému prvnímu jednání se v pátek 9. října ve Frýdlantu sešla pracovní skupina, která posuzuje nezbytnost odstranění některých alejí kvůli plánovanému rozšíření komunikací na Frýdlantsku v rámci projektu „Od zámku Frýdlant – k zámku Czocha“. Modernizací by v příštích dvou letech mohlo projít zhruba 25 km úseků II. a III. tříd silnic, které má Liberecký kraj ve svém vlastnictví.

Zástupci Libereckého kraje ostatní členy pracovní skupiny podrobně seznámili s jednotlivými stavbami, harmonogramem inženýrské činnosti a šířkovým uspořádáním silnic. Projektanti ostatní ujistili, že v současnosti není nikde podána žádost o kácení stromů.

Celkové náklady projektu dosahují výše 270 mil. Kč, spoluúčast Libereckého kraje činí 27 mil. Kč. V budoucnu by řidiči mohli jezdit po nových silnicích III/03511 Frýdlant - Kunratice - státní hranice, III/2918 a III/2915 Dolní Řasnice - Srbská - státní hranice, III/2909 Raspenava - Krásný Les, II/291 Nové Město pod Smrkem - státní hranice a III/2919 Nové Město pod Smrkem – Horní Řasnice.

„Je potřeba si jednotlivé úseky prohlédnout a říct si, které jsou problematické a které ne. Nejvíce spornými jsou zřejmě úseky silnice Raspenava - Krásný Les a Nové Město pod Smrkem - Horní Řasnice. Dolní Řasnice - Srbská je omezená zase tím, že na jedné straně je opěrná zeď a na druhé domy,“ uvedl hejtman Martin Půta. Na základě toho se pracovní skupina domluvila na obhlídkách jednotlivých silnic, kde budou vždy přítomni zástupci starostů, investora a iniciativy Zachraňme aleje. Se stavem se seznámí přímo na místech v následujících dnech.

„Snažíme se společně dojít ke vzájemné dohodě. Cílem Libereckého kraje není vybetonovat krajinu, naopak stromy, u kterých je to možné, chceme zachovat,“ dodal hejtman s tím, že další jednání pracovní skupiny je naplánováno na konec října.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky