Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Průjezd Pojizerské silnice z Harrachova do Rokytnice n. J. se kvůli rekonstrukci prodlouží až o 15 minut

Mgr. Langer Jiří

  • 19. 03. 2014 17:48
  • Doprava

Sdílet článek

Stejně jako minulý rok pokračuje rekonstrukce silnice I. třídy číslo 14 (pojizerská) mezi Harrachovem a Rokytnicí nad Jizerou v úseku mezi křižovatkou se silnicí I/10 „Na Mýtě“ a křižovatkou se silnicí II/294 „U Kroupů“.

Vzhledem k rozsahu rekonstrukce a ke stanoveným dopravním opatřením je nutné počítat při průjezdu dotčeným úsekem se zpožděním až 15 minut. Začátek stavebních prací je naplánován na 24. března 2014 a skončit by měly 14. listopadu, kdy by měla být definitivně dokončena celá rekonstrukce daného úseku.

„Problémem v tomto úseku je členitost terénu a přírodní podmínky, kdy je silnice úzká a nelze opravy provádět jinak než při uzavření jednoho jízdního pruhu. Doprava tak musí být řízena semafory, protože jsou zde nepřehledné úseky,“ vysvětlil Jan Čáp, vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu LK.

Aby se podle něj letos mohly uskutečnit všechny stavební práce, je počítáno se čtyřmi současně probíhajícími uzavírkami, které se budou postupně posouvat. Přes veškerou snahu bude ovlivněna i veřejná doprava, autobusové spoje mohou nabírat zpoždění. Přesto zůstane zachována návaznost na přípojné spoje, aniž by bylo nutné měnit stávající jízdní řády.

„Celková rekonstrukce Pojizerské silnice byla vzhledem ke špatnému stavebnímu stavu nevyhnutelná. Kromě nového asfaltového povrchu budou očištěny a zabezpečeny skalní stěny, aby se minimalizovalo nebezpečí pádu kamení na vozovku, u Vilémova bude zřízena protilavinová zábrana, budou opraveny opěrné a zárubní zdi,“ popsal krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník a připomněl, že jde o silnici I. třídy, která patří Ředitelství silnic a dálnic, nikoli kraji.

Práci na této silnici ale vítá, neboť změny nejen potěší řidiči a cestující, kteří využívají Pojizerskou silnici, ale především přispějí k bezpečnosti a plynulosti silničního provozu v Libereckém kraji. Aktuální umístění a rozsah uzavírek můžete sledovat na http://www.dopravniinfo.cz/ .

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky