Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu

Upozornění

Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rekonstrukce Nádražní ulice v Rychnově skončila, nyní kraj plánuje opravy mostů 

Jan Mikulička

odborný zaměstnanec vztahů s veřejností

  • 30. 10. 2020 15:04
  • Doprava

Sdílet článek

Kompletní rekonstrukcí prošla krajská silnice číslo III/28712 – Nádražní ulice v Rychnově u Jablonce nad Nisou. Ta tvoří hlavní příjezdovou cestu k terminálu veřejné dopravy, na němž je nyní nově instalována moderní informační tabule pro cestující, která informuje o časech příjezdů a odjezdů vlaků a autobusů.

„Rekonstrukce Nádražní ulice je dalším příkladem dobře fungující spolupráce kraje a obcí. Celkové náklady na rekonstrukci činily 11,3 milionu včetně DPH. Kraj je uhradil z vlastního rozpočtu. Město zaplatilo obnovu a výstavbu chodníků v celkové výši 2,4 milionu,“ uvedl Jan Sviták, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Celková délka rekonstruovaného úseku je 274 metry. Byly vybudovány autobusové zastávky, parkovací plochy, chodníky i odvodňovací systém, silnice se dočkala nového povrchu. Nyní ji Liberecký kraj daruje Rychnovu a ze silnice se stane místní komunikace.

„Rekonstrukce přinesla také jednu zajímavou perličku. V parkovacím zálivu zůstal sloup, který nebylo technicky možné přemístit jinam. Záliv se tak na onom místě o něco zúžil. Auto by se tam nevešlo, a tak vzniklo vyhrazené parkovací místo pro motocykly,“ doplnil náměstek Sviták.

Stavební ruch bude napříč krajem pokračovat dál. „Pro příští jsme již vybrali zhotovitele na rekonstrukce havarijních mostů přes Robečský potok v Provodíně, přes Jizeru v Poniklé a přes potok Cedron mezi Jilemnicí a Beneckem. Plánuje se také rekonstrukce silnice číslo II/284 mezi Lomnicí nad Popelkou a Novou Vsí nad Popelkou a úpravy silnice číslo II/289 v Bořkově u Semil, kde hrozí nebezpečí smyku,“ vypočítal Sviták.

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky