Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rekonstrukce omezí provoz na silnici mezi Ploužnicí a Syřenovem

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 18. 05. 2015 16:28
  • Doprava

Sdílet článek

Stavební práce na silnici III/28611 Ploužnice – Syřenov začnou ve středu 20. května. Oprava se dotkne také veřejné dopravy, cestující proto musí do 19. června počítat s výlukovými jízdními řády.

Rekonstrukční práce budou probíhat v úseku od křižovatky se silnicí II/286 v Ploužnici po křižovatku se silnicí III/2849, v délce 3,504 km „Práce zahrnují zesílení svrchních konstrukčních vrstev zpevněného asfaltobetonového pásu, opravu nezpevněných krajnic, pročištění příkopů, obnovu dopravního značení a doplnění bezpečnostních prvků,“ popisuje práce vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu LK Jan Čáp.

Stavbu na základě výběrového řízení provedou společnosti COLAS CZ, a.s a M-SILNICE a.s. za 17.387.039,10 Kč včetně DPH. Akce je spolufinancována z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod.

Upozornění pro cestující autobusovou dopravou
Kvůli rekonstrukci bude uzavřena silnice III/28611 v úseku mezi Ploužnicí a Klepandou a je nutné dočasně upravit jízdní řád linky 555 Lomnice n. Pop. – Nová Ves n. Pop. – Syřenov – Lomnice n. Pop. Po dobu uzavírky budou spoje ukončeny v zastávce Syřenov, na Klepandě rozc., zastávky v úseku Ploužnice – Žďár u Kumburku nebudou touto linkou obslouženy vůbec. Ranní spoje z důvodu nedostatku času pojedou z Lomnice nad Popelkou bez zastavení až na Klepandu (nabírají cestující do Lomnice nad Popelkou). Případní ranní cestující z Lomnice nad Popelkou do Nové Vsi nad Popelkou a Syřenova musí cestovat přes Klepandu a vystoupit až cestou do Lomnice nad Popelkou. Dopolední a odpolední spoje pro nástup i výstup zastaví cestou na Klepandu i zpět.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky