Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rekonstrukce silnic zkomplikuje dopravu v Rovensku pod Troskami

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 30. 06. 2015 15:29
  • Doprava

Sdílet článek

Rekonstrukce krajských silnic II/282 a III/2821 změní od středy 1. července režim uzavírky v Rovensku pod Troskami. Nová dopravní omezení se dotknou také autobusových linek. Stavební práce budou probíhat v rámci akce „Odkanalizování Rovenska pod Troskami“.

Křižovatka Na Týně bude zcela uzavřena a nadále zůstanou neprůjezdné ulice Revoluční, Komenského a Tyršova.

Liberecký kraj se na této akci podílí opravou silnic II/282 a III/2821, jejíž náklady činí 20 mil. Kč. „Rekonstrukce zahrnuje odvodnění, změnu výškového vedení vozovek – zejména v lokalitě u školy, frézování, pokládku asfaltových vrstev a obnovu asfaltového krytu. Dále jsou nutné přeložky inženýrských sítí, vybudování přechodů a dopravního značení,“ popisuje chystané stavební práce krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Upozornění pro cestující, kteří využívají autobusovou dopravu:
Od 1. 7. 2015 se z pohledu autobusové dopravy výrazně mění režim uzavírky v Rovensku pod Troskami. Z tohoto důvodu je nutné upravit i platné výlukové jízdní řády, a to následujícím způsobem:

Linka 350 Liberec – Turnov – Jičín:

  • Bude omezeno zajíždění do Rovenska p. Tr., a to u spojů, které zajišťovaly dopravu dětí do/ze ZŠ (náhrada linky 542 přes Semínovu Lhotu).
  • Přidáno zajetí do Rovenska p. Tr. u spoje 4 (6:28) jako náhrada zrušenou část spoje 542/4 v úseku Rovensko p. Tr. – Borek.

Linka 358 Turnov – Karlovice – Rovensko p. Tr.

  • Všechny spoje začínají a končí v Rovensku p. Tr. u školy.
  • Pro cestování z Turnova do Žernova, Veselé, Holenic je nutné vždy přestoupit v Rovensku p. Tr. u školy (zastávka u hřbitova) a přejít cca 250 m stavbou, kde v blízkosti křižovatky Na Týně bude provizorní otočka autobusů linky 542 a 553 (směr Žernov). Při cestě opačným směrem je postup analogický.

Linka 542 Semily – Rovensko p. Tr. – Troskovice

  • Spoje v úseku Troskovice – Rovensko p. Tr. budou i nadále vedeny po objízdné trase přes Radvánovice, 1. ranní spoj 1 bude rozdělen, spoje končící/výchozí v Borku budou zrušeny (náhrada vlakem, případně linkou 350), pouze spoj 7 pojede po objízdné trase přes Lestkov skrz Rovensko p. Tr. až do Semil.
  • Zajíždění do Tatobit u odpoledních spojů 7 a 11 bylo z důvodu nedostatku času a na základě analýzy využití (=pouze školní děti) po dobu letních prázdnin zrušeno. Odpolední spojení z Tatobit do Semil je zajištěno pravidelně s přestupy v Zeleném háji.
  • Poslední podvečerní spoj 16 do Troskovic pojede o 35 min dříve na základě požadavku obce Troskovice. Poslední spojení do Troskovic od Turnova tedy bude spojem 350/17 (odjezd Turnov 16:33) s cca 20-ti minutovým přestupem v Borku. Tato změna by od 30. 8. 2015 měla být ukotvena i v „nevýlukovém“ jízdním řádu.
  • Pro cestování z Turnova do Žernova, Veselé je nutné vždy přestoupit v Rovensku p. Tr. u školy (zastávka u hřbitova) a přejít cca 250 m stavbou, kde v blízkosti křižovatky Na Týně bude provizorní otočka autobusů linky 542 a 553 (směr Žernov). Při cestě opačným směrem je postup analogický.

Linka 553 Lomnice n. Pop. – Holenice – Rovensko p. Tr.

  • Podvečerní spoj 17 pojede z oběhových důvodů z Rovenska p. Tr. o cca 40 min později.
  • Večerní spoj z Turnova pojede přes Újezd p. Tr., Holenice a Dráčov do Lomnice n. Pop.
  • Pro cestování z Turnova do Žernova, Veselé, Holenic je nutné vždy přestoupit v Rovensku p. Tr. u školy (zastávka u hřbitova) a přejít cca 250 m stavbou, kde v blízkosti křižovatky Na Týně bude provizorní otočka autobusů linky 542 a 553 (směr Žernov). Při cestě opačným směrem je postup analogický.

Linka 591 Semily – Kozákov – Rovensko p. Tr. – Jičín (cyklobus) - platí stávající výlukový jízdní řád (spoje zajíždí do Rovenska p. Tr. obousměrně od Ktové).

Předpokládané ukončení uzavírky je 31. srpna 2015.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky