Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rekonstrukce silnice, které patří titul „výmol roku“, se připravuje

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 17. 08. 2016 14:23
  • Doprava

Sdílet článek

Podle výsledků projektu Výmoly.cz získal Liberecký kraj v letošním roce anticenu „výmol roku“ za špatný stav silnice II/259 na Českolipsku. Kraj nyní připravuje její kompletní rekonstrukci.

„K prvenství se hlásíme, stejně tak jako k odpovědnosti za řešení. Rekonstrukce silnice se připravuje, právě se soutěží dodavatel projektové dokumentace. Uvidíme, jak složité bude stavební řízení a kdy se podaří vysoutěžit dodavatele. Silnice k hradu Houska nepatří mezi nejvíce vytížené v Libereckém kraji, ale postupně opravujeme všechny komunikace vedoucí k turistickým cílům. Vloni to byla silnice na Sychrov, letos dvě na Trosky,“ říká hejtman Libereckého kraje Martin Půta.

Podrobněji k výtlukům označených na portále Výmoly.cz

1)  Č. 1 Výtluk CZ655 – Doksy, silnice II 259: Výtluk není u Doks, ale u Blateček.

2)   Č. 3 Výtluk CZ3072 – Blatce, silnice II259: Výtluk není v Blatcích, ale pod Konrádovem na hranicích Libereckého kraje.

Rada kraje na svém zasedání 17. 5. 2016 rozhodla o zahájení projektové přípravy celého úseku II/259 z Dubé až na hranice Libereckého kraje. V současné době probíhá veřejná zakázka na výběr dodavatele projektové dokumentace.

S rekonstrukcí krytu se provede modernizace nezpevněných krajnic. V rámci stavby dojde k odstranění náletových porostů a stromů v krajnicích a v příkopech. Součástí bude kompletní obnova odvodnění včetně rekonstrukce všech propustů, dále oprava nebo rekonstrukce všech zárubních a opěrných zdí s doplněním zádržného zařízení.  Akce zahrne obnovu a doplnění dopravního značení.

3)   Č. 5 Výtluk CZ3637 – Semily, silnice Bořkovská.

V současné době finišuje její oprava, která byla zahájena 12. 7. 2016. Pracuje se na dokončení vodorovného dopravního značení. Jedná se o údržbu komunikace, která spočívá v obnově nezpevněných krajnic, pročištění nezpevněných rigolů a příkopů, provedení celoplošné opravy krytu vozovky a vodorovného dopravního značení. V rámci stavby byl stávající propustek pročištěn a čela propustku byla zbavena vegetace s následnou povrchovou sanací.

Obr. web výmoly.cz

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky