Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rekonstrukce silnice vedoucí z Krompachu na hranici s Německem je u konce

Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 04. 09. 2014 14:02
  • Doprava
  • Zastupitelstvo

Sdílet článek

Slavnostní otevření stavby financované z Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod „Rekonstrukce silnice III/27017 Krompach – státní hranice“ se uskutečnilo ve čtvrtek 4. září 2014.

Jízdou na kolech komunikaci symbolicky otevřeli hejtman Libereckého kraje Martin Půta, krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník, starosta Krompachu František Audes a starosta Okrouhlé Jiří Vosecký. Přítomni byli také zástupci Krajské správy silnic LK, za zhotovitele ředitel závodu Čechy východ - Skanska a.s. Petr Homolka a další hosté.

„Jde o úsek silnice třetí třídy ve vlastnictví Libereckého kraje, která je důležitá nejen pro obyvatele Krompachu, ale i pro tuzemské a zahraniční návštěvníky obce. Opravený úsek nabízí pohodlné propojení s Německem, což jistě přispěje k dalšímu rozvoji cestovního ruchu,“ řekl hejtman LK Martin Půta.

Zrekonstruovaná silnice III/27017 je dlouhá 1,76 km a vede od křižovatky se silnicí III/27014 u Obecního úřadu Krompach až na hraniční přechod Krompach – Jonsdorf. Součástí je i autobusová zastávka u Obecního úřadu včetně obratiště. Šířkově je komunikace rozdělena do dvou úseků. Od Obecního úřadu na nejvyšší bod v obci Krompach – Valy je řešena dvoupruhově obousměrně se šířkou jízdního pruhu 2,75 metrů, ve druhém úseku z osady Valy na hraniční přechod je řešení komunikace jednopruhové obousměrné se šířkou jízdního pruhu 3,50 metrů a 7 výhybnami pro vyhnutí se vozidel. Komunikace je v prostoru u hraničního přechodu zakončena obratištěm. Součástí je také nové řešení odvodnění komunikace dešťových vod.

Jsem rád, že se oprava až ke státní hranici podařila. Díky rekonstrukci je teď silnice především bezpečnější a komfortnější, a to nejen pro osobní dopravu. Hojně je totiž využívána i cykloturisty,“ uvedl radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Stavbu na základě výběrového řízení prováděla společnost Skanska a.s., které staveniště bylo předáno koncem července 2013. Náklady na stavební práce se vyšplhaly na 29.705.989 Kč vč. DPH. Podíl Libereckého kraje činil 15 %.

 „Při rekonstrukci této komunikace byla použita progresivní technologie recyklace za studena, která sebou přináší jak časovou, tak hlavně ekonomickou úsporu. Neméně však byla důležitá i ekologická úspora, protože použitím této technologie byl v maximální možné míře využit stávající materiál,“ doplnil ředitel Krajské správy silnic LK Jan Růžička.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky