Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Rekonstrukce uzavře úsek silnice v Hájích nad Jizerou

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 29. 06. 2015 16:22
  • Doprava

Sdílet článek

Kvůli rekonstrukci bude od 1. července pravděpodobně až do 9. října zcela uzavřen úsek krajské silnice II/292 v obci Háje nad Jizerou. Uzavírka se také výrazně dotkne cestujících autobusovou dopravou, protože v tomto termínu je třeba počítat s výlukovými jízdními řády.

Stavební práce budou probíhat v úseku dlouhém 908 metrů a zahrnují podchycení svahu, prodloužení gabionové zdi, odvodnění příkopu podél komunikace včetně obnovy a doplnění uličních vpustí, rekonstrukci propustků, výměnu silničních svodidel, odfrézování a pokládku nové vrstvy vozovky.

Stavbu, jejíž náklady činí více než 26, 6 mil. Kč včetně DPH, na základě výběrového řízení provede společnost STRABAG a.s. Akce bude financována z Operačního programu Regionální operační program NUTS II Severovýchod z podílu EU ve výši 100 % uznatelných výdajů.

Upozornění pro cestující, kteří využívají autobusovou dopravu:
Linka 960 Jilemnice – Semily – Jablonec n. Nis. - Liberec bude všemi spoji odkloněna přes Košťálov a Kundratice a většina spojů zastaví na všech zastávkách po trase. Veškeré spoje linky 970 Horní Mísečky – Jilemnice – Semily – Praha pojedou po téže trase a obslouží zastávky Košťálov,,nám., Košťálov, Kundratice, střed a Mříčná,,křiž.

Semilská strana uzavírky bude obsloužena linkou 505 Semily - Benešov u Semil, která bude prodloužena do Loukova, kde se u hřiště otočí. Souhrnný rozsah spojů bude nižší než ve standardních jízdních řádech (Benešovem projede v jednom čase vždy pouze jeden spoj - buď po horní trase kolem školy, nebo spodem přes Podmošnu). Spojení z Benešova u Semil do Jilemnice bude zajištěno s přestupem v Semilech (uzel v X:30). Více informací linkový JŘ 505 a souhrnný JŘ Loukov - Semily.

Jilemnická strana uzavírky bude obsloužena upravenou linkou 962 Jilemnice - Semily. Technologie obsluhy je volena okružními spoji v obou směrech tak, aby v Mříčné navazovala linka 960 - ráno do Semil, odpoledne ze Semil. Časy příjezdů a odjezdů z/do Jilemnice tak budou odlišné oproti standardním jízdním řádům. Vybrané mimošpičkové spoje linky 962 budou vedeny až do Semil. Odpoledne je možné se z této strany uzavírky dostat do Semil s přestupem v Jilemnici. Spojení z této strany do Semil bude zajištěno s přestupem v Mříčné. Tarifní výjimka: Cestující ze Semil do Hájů n. Jiz., Dolní Sytové a Peřimova jedoucí s přestupem v Mříčné nebudou při využití Opuscard penalizováni zdražením cestovného. V Semilech je nutné koupit jízdenku na kartu až do Hájů n. Jiz./Dolní Sytové (zóna 5012), případně Peřimova (zóna 9011), po přestupu v Mříčné pouze nahlásit řidiči přestup, cílovou zastávku a přiložit kartu ke strojku. Při cestě opačným směrem výjimka platí také (číslo zóny Semily 5001). Více informací v linkové JŘ 962 a souhrnném JŘ Háje – Jilemnice.

Libštát – Košťálov – Semily: Vzhledem k významnému nárůstu počtu spojů vedených přes Košťálov bude omezen provoz linky 543 Semily – Košťálov – Libštát – Svojek/Lomnice n. Pop. – o prázdninách nepojede vůbec (vyjma spoje v 11:25 ze Semil), ve školním roce bude v omezeném režimu v provozu (zabezpečení dopravy do škol). Aby byla linka 543 plnohodnotně nahrazena, vybrané spoje linky 960 se zajedou otočit do Libštátu na náměstí. Více informací v linkovém jízdním řádu případně v souhrnných jízdních řádech. V Bělé bude po dohodě se zástupci obce na období letních prázdnin omezen ranní pár spojů (za vlak). Pozor, je možné, že již od 15. 7. 2015 začne výluka na trati 030 a všechny vlaky budou nahrazeny autobusy (v tuto chvíli není finalizován návrh výlukového jízdního řádu ani jistý termín zahájení).

 

Výlukové jízdní ke stažení. 

 

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky