Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Řidiči již projedou Rynolticemi bez omezení, stavební práce skončily

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 12. 09. 2022 09:36
  • Doprava

Sdílet článek

O víkendu 10. a 11. září 2022 Ředitelství silnic a dálnic České republiky (ŘSD ČR) ukončilo rekonstrukci průtahu Rynolticemi na silnici I/13, čímž také pro řidiče skončila částečná uzavírka a úsek je opět obousměrně průjezdný. Na místě byla provedena obnova krytu vozovky, oprava silniční kanalizace, zhotovení vjezdových ostrůvků, úpravy přechodů pro chodce a souvisejícího osvětlení. Dále došlo k úpravě autobusových zastávek a křižovatek, ale i obnově dopravního značení.

„Tímto místem jezdím každý den do práce a z práce. Stejně jako ostatním řidičům se i mně ulevilo, jelikož již nebudeme muset stát dlouhé minuty před semaforem. Věřím, že průtah bude sloužit mnoha generacím, zlepší tamní dopravu a díky novým chodníkům se budou bezpečněji cítit také chodci,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek pro resort dopravy. 

Akce „I/13 Rynoltice, průtah“ byl společný projekt s obcí, kdy ŘSD ČR financovala opravu silnice a kanalizací přibližně za 18 mil. Kč bez DPH a obec investovala do chodníků, veřejného osvětlení a místní komunikace asi 10 mil. Kč bez DPH. Zhotovitelem prací byla společnost Strabag a.s.

Fotogalerie ze stavby v příloze. 

TZ: ŘSD ČR 

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky