Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Silnice v Peřimově na Jilemnicku dostane nový povrch, řidiči musí ale počítat s uzavírkou

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 02. 06. 2015 09:44
  • Doprava
  • Magazín

Sdílet článek

Zcela uzavřena bude silnice III/28618 v Peřimově od 3. 6 do 10. 6. 2015. Důvodem je oprava povrchu této komunikace. Uzavírka se dotkne také cestujících autobusovou dopravou, protože v tomto termínu musí počítat s výlukovými jízdními řády.

„Stavební práce se týkají části v délce 1 100m. Povrch bude reprofilován na požadované příčné a podélné sklony frézováním do průměrné hloubky 30mm. Následně bude odfrézovaný povrch očištěn, provedena oprava lokálních výtluků a položena nová vrstva,“ popisuje práce vedoucí odboru dopravy krajského úřadu Jan Čáp s tím, že součástí je také obnova vodorovného dopravního značení na obou krajích silnice.

„Opravu silnice, která je spolufinancována z dotace Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši 85 %, provede na základě výběrového řízení společnost ALPINE Bau CZ a.s. za 3 026 170,20 Kč bez DPH,“ doplňuje krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Upozornění pro cestující autobusovou dopravou

V termínu od 3. do 10. 6. 2015 bude platit výlukový jízdní řád na linkách:

  • 960 Jilemnice – Semily – Jablonec n. Nis. – Liberec,
  • 966 Jilemnice – Lomnice n. Pop.

Kvůli souběžné výstavbě ČOV a kanalizace v Košťálově není možné zajistit zajíždění autobusů do zastávky „Košťálov, žel.st.“ (stavba zde bude pokračovat ještě zhruba tři týdny) a spojení Mříčné se Semilami s přestupem na vlak.

Inter-regionální linka 960 bude odkloněna všemi spoji přes Víchovou nad Jizerou. Spoje, u kterých je to časově možné, obslouží po dobu uzavírky nácestné zastávky v Horní Sytové, Víchové nad Jizerou a Hrabačově.

Spojení z Mříčné do Semil a zpět:

  • Přímo vybranými spoji linky 960 Jilemnice – Semily – Liberec prodlouženými z/do Jilemnice, linkou 970 Mísečky – Praha (přes Košťálov).
  • S přestupem v Jilemnici mezi linkami 966 Jilemnice – Lomnice n. Pop. a 960 Jilemnice – Semily – Liberec.
  • S přestupem v Libštátě (u zdravotního střediska) mezi linkami 966 Jilemnice – Lomnice n. Pop. a 543 Semily – Libštát. Je také možné cestovat oklikou přes Lomnici nad Popelkou s přestupem na linku 501, cena je při využití Opuscard stejná.
  • Přímo dálkovými linkami komerčních dopravců Praha – Špindlerův Mlýn 690 700 (KAD)
    a 169 101 (ČSAD Ústí nad Orlicí – ICOM) – zde ale neplatí tarif IDOL (karta Opuscard).

Spojení z Peřimova do Semil a zpět:

  • Přímo vybranými spoji linky 960 Jilemnice – Semily – Liberec prodlouženými z/do Jilemnice.
  • 1. ranní spoj do Semil na 5:30 zajištěn s přestupem v zastávce „Libštát, zdrav.stř.“
  • S přestupem v Jilemnici mezi linkami 966 Jilemnice – Lomnice n. Pop. a 960 Jilemnice – Semily – Liberec (pouze vybrané spoje).

Spojení z Peřimova a Mříčné do Loukova (škola) je možné pouze v omezené míře přes Jilemnici (linka 960).

Pro vyhledání konkrétního spojení doporučujeme využít kompletní veřejný internetový jízdní řád www.idos.cz.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky