Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Skončilo dopravní omezení na silnici I/35 ve směru na Prahu, v opačném směru bude ještě pokračovat do konce listopadu

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 07. 11. 2016 16:13
  • Doprava

Sdílet článek

Na základě vyhodnocení postupu stavebních prací dojde k úpravě dopravních omezení na silnici I/35 mezi Libercem a Hodkovicemi nad Mohelkou. Krajský úřad Libereckého kraje povolil v září letošního roku na základě žádosti Ředitelství silnic a dálnic ČR částečnou uzavírku silnice I/35 v úseku silničního km cca 24,900 – 33,600 (Liberec, Doubí – Hodkovice nad Mohelkou) z důvodu rekonstrukce zádržných systémů, kdy jsou instalována svodidla ve středním dělícím pásu a svodidla na obou krajnicích daného úseku na silnici I/35 a probíhá i oprava krajnic vozovky silnice.

V úterý 8. 11. 2016 bylo ukončeno veškeré dopravní omezení v jízdním pásu ve směru na Prahu. Rekonstrukce zádržných svodidel na krajnicích vozovky v tomto jízdní pásu mezi Jeřmanicemi a Hodkovicemi nad Mohelkou bude pokračovat v roce 2017 po skončení zimního období.

Od 8. 11. 2016 do 15. 11. 2016 budou i nadále pokračovat dopravní omezení v jízdním pásmu ve směru na Liberec, konkrétně v úseku Rádelský mlýn – Liberec, kde se bude nadále jezdit v jednom jízdním pruhu. Výměna zádržných svodidel a oprava krajnic silnic by na tomto úseku měla skončit nejpozději v úterý 15. 11. 2016.

Pokud klimatické podmínky dovolí pokračovat v rekonstrukci zádržných systémů tak, od 15. 11. 2016 do konce listopadu, budou pokračovat práce na krajnicích v jízdním pásu Hodkovice – Rádelský mlýn. V případě nástupu zimního období a nemožnosti pokračovat v rekonstrukci, bude neprodleně dopravní omezení odstraněno.

Modernizace bezpečnostních systémů na daném úseku je nutná z důvodu zajištění vyšší bezpečnosti provozu, jelikož stávající zádržné systémy nevyhoví kategorii silnice pro motorová vozidla.

V roce 2017 bude probíhat modernizace zádržných systémů ve středním dělícím pásu i na krajnicích na navazujícím úseku I/35 Hodkovice nad Mohelkou – Ohrazenice. 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky