Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Společnosti KORID LK a Silnice LK budou mít nové vedení

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 02. 12. 2020 11:56
  • Doprava
  • Magazín

Sdílet článek

Liberecký kraj vyhlašuje výběrová řízení na vedoucí pozice ve společnostech KORID LK, spol. s r.o. a Silnice LK a.s. V současné době jsou tyto společnosti, které zřizuje kraj, vedeny dočasně pověřenými osobami. Přihlášky do výběrových řízení je možné podat do poloviny ledna příštího roku.

„Na jednání rady jsme schválili vypsání výběrového řízení na předsedu představenstva společnosti Silnice LK a na jednatele KORID LK. Obě společnosti jsou z hlediska dopravní obsluhy a dopravní údržby v našem kraji klíčové. Po změnách, které se v nich během roku udály, je nyní nutné, aby dostaly nové vedení,“ uvedl Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pro dopravu.

Stávající jednatel společnosti KORID LK byl jmenován v červnu letošního roku jako dočasný s tím, že do konce roku bude vypsáno výběrové řízení. Ve společnosti Silnice LK zase v srpnu odvolala Rada Libereckého kraje plným počtem hlasů z důvodu dlouhodobé nespokojenosti Ing. Petra Šéna a Ing. Josefa Rechcígla. Radní ihned zvolili nové členy představenstva, a to Ing. Petra Správku a Ing. Petra Šimoníka, kteří ve firmě do konce roku 2020 působí jako krizoví manažeři.

Ani druhá dílčí zpráva o stavu akciové společnosti Silnice LK, kterou v polovině listopadu projednávali krajští radní, nepřinesla pozitivní informace o tom, jak zástupci původního představenstva společnosti hospodařili. Podle auditního šetření mimo jiné docházelo ke zkreslování účetních dat a účetních závěrek, k nákupu techniky v rozporu s platnou legislativou, nezákonnému nákupu pohonných hmot, nepředložení daňového přiznání za rok 2019 nebo neúměrným personálním nákladům pro některé zaměstnance.

Zájemci mohou své přihlášky posílat do 15. ledna 2021. Termín platí pro obě výběrová řízení. Předpokládaný nástup je v obou případech duben příštího roku.

 

Youtube video

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky