Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Tramvaj do Vratislavic n. n. vyjede 15. dubna, Boveraclub zároveň představí šestou historickou tramvaj

Mgr. Langer Jiří

  • 10. 04. 2015 17:22
  • Doprava
  • Magazín

Sdílet článek

Ve středu 15. dubna 2015 ve 4:00 hodin vyjede do běžného provozu první tramvaj na rekonstruované části meziměstské trati linky č. 5 a č. 11 Liberec Viadukt – Vratislavice nad Nisou výhybna.

Na počest této události vyjede v 9. 30 hodin po nových kolejích na zkušební jízdu již 6. renovovaná historická tramvaj – vlečný vůz Jabloneckých elektrických drah z roku 1932 patřící libereckému Boveraclubu z.s.

„Je to pro Liberec, Vratislavice nad Nisou a Jablonec nad Nisou velká událost. Rekonstruovaná trať bude rychlejší, pohodlnější a hlavně bezpečnější pro cestující. Těším se na první jízdu, ať pojedu klasickou nebo historickou tramvají, na jejíž renovaci přispěl i Liberecký kraj,“ řekl hejtman LK Martin Půta.

START 15. DUBNA 

Tramvajová doprava mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou byla od 15. března 2014 zcela nahrazena dopravou autobusovou zajišťovanou podle zvláštních výlukových jízdních řádů. Od 15. dubna 2015 se pro cestující otevře první část úseku, a to ze zastávky Liberec Viadukt – Vratislavice nad Nisou výhybna.

V úseku Vratislavice nad Nisou – Jablonec nad Nisou autobusové nádraží výluka linky č. 11 nadále pokračuje.  Za tramvaje pojedou autobusy náhradní dopravy s označením X11.

Interval linky č. 5 se zkracuje na 15 minut z původních 20 minut linky X5. Interval linek č. 11 a X11 se zkracuje na 15 minut z původních 20 minut. Výsledný interval spojů linek č. 5 a č. 11 v úseku Liberec Viadukt – Vratislavice nad Nisou výhybna bude v dopravní špičce 7-8 minut.

Zastávka Vratislavice nad Nisou výhybna bude přestupní zastávka mezi tramvajovou a náhradní autobusovou dopravou. Na linkách č. 5, 11 a X11 vstupuje 15. 4. 2015 v platnost nový jízdní řád.

 V zastávce Pivovar se bude nově zastavovat v obou směrech.

Důležitým upozorněním pro cestující také je, že prodejní automat na prodej jízdenek MHD bude umístěn pouze v prvním voze tramvajové soupravy linky č. 11.

V úterý 14. dubna 2015 také končí okružní linka č. 41 Zelené Údolí-Ústav.soc.péče-Zelené Údolí. Poslední spoj vyjede ze zastávky Zelené Údolí v 16:45 hodin.

Zprovoznění druhého rekonstruovaného úseku linky č. 11 do Jablonce nad Nisou je plánováno na konec měsíce června 2015. Rekonstrukci provádí vybraný zhotovitel stavby – Sdružení COLAS-CR SA-IDS.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky