Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Trilex jezdí z Liberce do Žitavy a Varnsdorfu s novými vlakovými soupravami, hledá se jeden kmotr

Mgr. Langer Jiří

  • 23. 04. 2015 11:31
  • Doprava

Sdílet článek

Nový typ vozidel je od neděle 12. dubna novinkou flotily Trilex na linkách mezi Libercem, Žitavou a Varnsdorfem resp. Seifhennersdrofem/Rybnistěm.

Regionální doprava má od neděle 12. dubna novou flotilu Trilex na linkách mezi Libercem, Žitavou a Varnsdorfem resp. Seifhennersdrofem/Rybništěm. Na této lince jsou nově nasazeny čtyři jednotky typu Regio Shuttle a jedna jednotka typu Desiro.

Čtyři jednotky Regio Schuttle již nalezly své kmotry v regionu:

  1. Science Center iQLANDIA,
  2. Pivovar KOCOUR,
  3. město Drážďany,
  4. Ještěd.

„Tyto čtyři jednotky svým vnějším vzhledem ostatní jednotky flotily Trilex výrazně převyšují a jsou dobrou posilou pro region,“ zdůraznil krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník.

Podle jednatelky Korid LK Stanislavy Jakešové páté vozidlo na svého kmotra ještě čeká. „Zájemci se mohou s důvěrou obrátit na Trilex,“ vyzývá jednatelka.

Další výhodu nově nasazovaných jednotek popisuje Robert Aschenbrenner, manažer dopravních smluv spol. Länderbahn.

„S jednotkami typu Regio Shuttle můžeme v hlavních přepravních časech mezi Hrádkem nad Nisou a Libercem v případě spojení více vozů nabídnout více míst k sezení nežli mají Desira,“ prozradil manažer a připomněl, že vozidla oslovují svou vysokou kvalitou a svým designem.

Všechny vozy jsou také klimatizovány a bezbariérový vstup umožní snadné nastupování také osobám se sníženou pohyblivostí.

„Navíc jsou zde k dispozici speciální místa s bezprostředním přístupem k bezbariérovým toaletám. Víceúčelová část nabízí dostatečný prostor pro dětské kočárky, jízdní kola a zavazadla,“ popsal Robert Aschenbrenner.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky