Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ulice České mládeže bude zprůjezdněna v pátek 5. října od 16 hodin

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 05. 10. 2018 00:00
  • Doprava
  • Sociální

Sdílet článek

V pátek 5. října od 16 hodin bude zprůjezdněna Silnice III/2784 Liberec v ulici České mládeže. Jedná se o hlavní cestu do liberecké průmyslové zony Jih. Provoz tak začne o osm dní dříve oproti původnímu termínu dokončení dne 13. října 2018. 

„Jsem velice rád, že se podařilo zprůjezdnit zrekonstruovanou silnici s osmidenním předstihem oproti plánovanému termínu dokončení 13. října. Touto cestou bych rád poděkoval všem, kteří se na stavbě podíleli. K předčasnému otevření silnice by nemohlo dojít bez spolupráce mezi Krajskou správou silnic Libereckého kraje, Dopravním inspektorátem Policie České republiky, dopravními podniky či odborem dopravy a stavebním úřadem libereckého magistrátu. V neposlední řadě patří velké poděkování i zhotoviteli stavby firmě Porr a. s.,“ uvedl hejtman Martin Půta.

Ulice České mládeže je najzatíženější krajskou silnicí v Liberci. „Původní termín úplné uzavírky provozu byl 13. října 2018, ale zejména díky velkému pracovnímu nasazení a dobrému počasí bude provoz obnoven s několikadenním předstihem,“ dodal Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Bez dopravního omezení budou dále pokračovat práce na objízdných trasách. Na významné dopravní spojnici do průmyslové zóny JIH došlo k rekonstrukci dvou okružních křižovatek, k obnově dopravního značení a odvodnění. V rámci stavby byl položen nízkohlučný asfalt, který přispěje ke snížení hluku a vibrací z projíždějící dopravy. Celkové náklady na rekonstrukci úseku v délce 1.131 metrů činily 40,8 milionu korun.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky