Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Uzavírka na Dlouhém Mostě

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 04. 09. 2015 13:00
  • Doprava

Sdílet článek

Od neděle 6. září do soboty 12. září 2015 je plánována uzavírka železničního přejezdu v obci Dlouhý Most. Tato uzavírka má značný dopad na provoz regionálních autobusových linek 540 081 Liberec – Hodkovice nad Mohelkou – Český Dub a 540 340 Liberec – Hodkovice nad Mohelkou – Turnov. Spoje těchto linek budou vedeny po objízdných trasách a to ve dvou základních variantách.

První část pojede ve směru od Liberce – Doubí na zastávku Dlouhý Most,u tří lip, zde se otočí a sjede zpět po „staré silnici“ k nájezdu na I/35. Odtud pojede přímo až do Hodkovic (pouze vybrané spoje zajíždějí na zastávku Jeřmanice,hl.sil.).

Druhá část ve směru od Liberce, resp. Doubí najede rovnou na silnici I/35, po ní pojede na sjezd Jeřmanice a přes obec pokračuje kolem nádraží a zastávku Dlouhý Most, u pekárny nad železniční přejezd v Dlouhém Mostě, kde bude zároveň zřízeno provizorní stání zastávky U tří lip (v jízdním řádu vyznačeno dodatkem „nást. nad přejezdem“). Odtud dále spoje pokračují přes Záskalí do Hodkovic.

Obdobné opatření samozřejmě platí i v opačném směru.

Jednotlivé spoje jsou vedeny tak, aby se trasy pokud možno střídaly (v prokladu obou linek). 

Výjimky představují večerní spoj v pracovní dny s odjezdem v 22:50 z Liberce do Českého Dubu a také část víkendových spojů ve směru z Liberce do Českého Dubu a Turnova, které projedou obě větve, tzn. jak na Dlouhý Most a zpět, tak i přes Záskalí.

Časy odjezdů spojů z Liberce zůstávají nezměněny, dojezdy do cílových zastávek ale z důvodu delší jízdní doby v některých případech mohou být o 5 - 15 minut později. Rovněž spoje z Českého Dubu, Hodkovic a Turnova pojedou v některých případech o 5 – 15 minut později.

Prosíme cestující, aby při plánování svých cest věnovali zvýšenou pozornost popsaným opatřením a zároveň omluvili možné komplikace v dopravě.

Výlukové jízdní řády jsou ke stažení na webu: http://www.iidol.cz/aktuality/693:uzavirka-na-dlouhem-moste.html.

 

 

 

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky