Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

V kraji se jezdí po dalších kompletně zrekonstruovaných silnicích

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 27. 10. 2015 15:36
  • Doprava

Sdílet článek

Liberecký kraj dokončil další rekonstrukce silnic financovaných z ROP Severovýchod. Zbrusu nový povrch mají komunikace II/282 Loktuše - Loučky a II/286 Horní Mísečky. Jejich slavnostní otevření se koná ve čtvrtek 29. října za účasti hejtmana LK Martina Půty, krajského radního pro dopravu Vladimíra Mastníka, zástupců Krajské správy silnic LK a dalších hostů.

Na silnici II/282 Loktuše – Loučky se pracovalo v úseku dlouhém 2,8 km, od křižovatky se silnicí II/283 Na Špici směrem na Koberovy. Stavební práce zahrnovaly rekonstrukci obrusné a ložné vrstvy vozovky. V celém úseku došlo k odstranění původního asfaltového krytu a jeho nahrazení novou zesílenou ložnou a obrusnou vrstvou. Součástí stavby bylo rovněž vybudování autobusových zastávek v obci Vesec, výstavba chodníků, obnova krajnic a propustků, úprava zeleně, kompletní výměna svislého dopravního značení, provedení nového vodorovného dopravního značení a doplnění svodidel.
V současné době je celý rekonstruovaný úsek na základě souhlasu o předčasném užívání plně využíván motoristy. Stavbu na základě výběrového řízení prováděla společnost STRABAG a.s. za 21,5 mil. Kč bez DPH, z toho 2 mil. Kč jsou neuznatelný výdaj za vícepráce hrazený z rozpočtu Libereckého kraje.

Slavnostní otevření se uskuteční ve čtvrtek 29. října v 10:00 hodin, sraz je v prostotu křižovatky „Na Špici“.

Kompletní rekonstrukcí prošla také přístupová komunikace II/286 do Horních Míseček. Pracovalo se v úseku dlouhém více než 2 km z Dolních Míseček k parkovišti v Horních Mísečkách. Silnice má nyní nový povrch a svodidla a obnovených 16 propustků. Po levé straně vozovku lemuje přídlažba ze žulových kostek a betonový obrubník.
Stavbu na základě výběrového řízení prováděla společnost STRABAG a.s. Náklady ve výši téměř 35 mil. Kč bez DPH byly ve 100% hrazeny z dotací, neuznatelné výdaje této stavby pak z rozpočtu  Libereckého kraje.

Slavnostní otevření se uskuteční ve čtvrtek 29. října v 12:00 hodin, sraz je na parkovišti u chaty Mísečky.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky