Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Ve stoupání v Jítravě přibyl třetí jízdní pruh

Bc. Žitná (Dědková) Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 08. 2017 16:25
  • Doprava
  • Sociální

Sdílet článek

O třetí jízdní pruh je rozšířená stávající silnice I/13 v Jítravě. Doplněný stoupací pruh ve směru na Liberec začnou řidiči využívat v polovině srpna. Nové uspořádání státní silnice přispěje k větší bezpečnosti a plynulosti dopravního provozu. Celková délka úpravy je 1209 metrů.

Zkapacitnění stávající silnice I/13 v Jítravě na šířkové uspořádání 2 + 1 jízdní pruh, tj. doplnění třetího stoupacího jízdního pruhu, povolil do užívání Krajský úřad Libereckého kraje. „Vozovka je rozšířena v úseku od křižovatky se silnicí III/27243 do obce Jítrava, cca 140 metrů za čerpací stanicí pohonných hmot, ve směru do Liberce až po křižovatku se silnicí III/2713 na Horní Suchou,“ říká vedoucí odboru dopravy Jan Čáp. „V těsné blízkosti v současnosti Liberecký kraj rekonstruuje svojí silnici III/2713 od křižovatky se silnicí I/13 ve směru na Dolní Suchou. Pracujeme na celoplošné opravě asfaltového souvrství vozovky, včetně opravy odvodnění a údržby propustků,“ dodává Marek Pieter, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek. Stavbu realizuje společnost EUROVIA CS, a.s. za 12,8 mil. Kč.

Ředitelství silnic a dálnic ČR na území Libereckého kraje připravuje nebo už realizuje i další úseky, kde dojde ke zkapacitnění stávajících dvoupruhových silnic I. třídy. Podmínkou pro vybrané úseky je vyhovující směrové i  výškové edení stávající silnice. Dále pak malé množství křižovatek, které by měly být nejlépe mimoúrovňové, a pokud možno žádné sjezdy připojující sousední nemovitosti a pozemky. Na podzim letošního roku bude doplněn a uveden do provozu jízdní pruh na silnici I. třídy č. 65 v úseku z Jablonce nad Nisou na Rádlo.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky