Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výpadky elektřiny po vichřici budou v Libereckém kraji odstraněny v průběhu dnešního dne

Mgr. Langer Jiří

  • 01. 04. 2015 15:34
  • Doprava

Sdílet článek

Výpadky elektřiny  po vichřici budou v Libereckém kraji odstraněny v průběhu dnešního dne

Silný vítr sice během noci zastavil provoz na některých silnicích, na čtyřech tratích neprojely vlaky na železnici a vichřice způsobila i výpadek elektrického proudu, ale podle vyjádření zodpovědných pracovníků ČEZ, HZS LK a ČD budou všechny následky v průběhu dnešního dne odstraněny.

 V současné době už byly zprovozněny všechny železniční tratě,

 

Silnice Holany – Dubá (III/2601) je již zcela zprůjezdněna, stromy popadaly na kabely O2, nyní tam technici celý úsek opravují, nicméně polomy jsou odstraněny a silnice je zcela průjezdná. Úsek Silnice Sušice – Zahrádky (III/2703 a III/2701) nebyl úplně uzavřena, ale díky popadaným stromům a výřezům od hasičů byl průjezd částečně omezen. V současné době již je silnice zprůjezdněná plně.

 

Nadále SILNICE LK, a.s. budou odklízet polomy a zejména pak díky větru větve, jehličí a listí ze silnic. V případě potřeby doporučujeme obracet se přímo na dispečinky údržby silnic:

 

Okres Česká Lípa              +420 725 905 035

Okres Liberec                    +420 724 631 451

Okres Jablonec n. N.        +420 724 535 034

Okres Semily                     +420 606 034 017

 

Opravárenské čety nyní pracují na odstraňování výpadků elektrického proudu na celkem 10 vedeních, nefunguje 91 trafostanic a  5460 odběrných míst.

Jde o vedení: Držkov – Ploužnice, Železný Brod, Kamení - Jivina -  Radimovice, Čtveřín – Pěnčín u Turnova, Soběslavice – Vlastibořice, Chrástná – Osečná, Vrtky, Žibřidice – Zdislava, Druzcov a Dubá.

Jde o vedení: Držkov – Ploužnice, Železný Brod, Kamení - Jivina -  Radimovice, Čtveřín – Pěnčín u Turnova, Soběslavice – Vlastibořice, Chrástná – Osečná, Vrtky, Žibřidice – Zdislava, Druzcov a Dubá.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky