Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výstava STOP smrtelným nehodám opět putuje po Libereckém kraji

Daníčková Blanka

tiskový mluvčí

  • 05. 05. 2016 15:38
  • Doprava

Sdílet článek

Výstavu „STOP smrtelným nehodám“, kterou pro veřejnost připravil a realizuje Liberecký kraj, je možné již od 2. května letošního roku zhlédnout ve vestibulu budovy Městského úřadu v Železném Brodu. V následujících týdnech pak bude pokračovat do Semil, Jilemnice, Frýdlantu a dalších míst.

Výstava „STOP smrtelným nehodám“ již pátým rokem putuje po městech Libereckého kraje. Prostřednictvím fotografií a popisů dopravních nehod, které se odehrály v našem kraji, poukazuje na nebezpečí číhající na silnicích. Veřejnost tak má možnost seznámit se s příčinami a následky konkrétních těžkých nehod. Na jednotlivých plakátech nejsou žádné smyšlené příběhy, ale naopak tragédie, které se skutečně staly, a to v blízkosti našich domovů. Výstava, jež je jednou z aktivit Libereckého kraje a jeho partnerů, si klade za cíl motivovat všechny účastníky silničního provozu k ohleduplnému a zodpovědnému chování na silnicích.

V loňském roce zemřelo na silnicích Libereckého kraje 23 osob, o pět méně než v roce předchozím. Zvýšil se však počet nehod vyšetřovaných Policií ČR, rovněž tak přibylo těžce i lehce zraněných. Nejčastější příčina smrtelných nehod - nepřiměřená rychlost jízdy – si vyžádala 10 obětí. Zabíjely ovšem i nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti v jízdě a nesprávné předjíždění. „Svou daň si vybral i alkohol v krvi viníka, a to v podobě dvou lidských životů, 14 těžce a 103 lehce zraněných,“ doplňuje Roman Budský z Týmu silniční bezpečnosti.

„Výstava není samozřejmě jedinou naší aktivitou v oblasti bezpečnosti silničního provozu. Významně podporujeme dopravní výchovu dětí na dopravních hřištích a ve školách. Letos se opět pustíme do zdokonalovacích kurzů pro motocyklisty. Budeme se také podílet na celorepublikovém projektu Na kole jen s přilbou. Zaměřujeme se tak jak na výchovu nastupující generace účastníků silničního provozu, tak i na řešení aktuálních nejpalčivějších dopravně bezpečnostních problémů v našem kraji“, dodává Vladimír Mastník.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky