Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Výstavba obchvatu Kravař si vyžádá dopravní omezení 

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 16. 07. 2018 00:00
  • Doprava
  • Rozvoj

Sdílet článek

Práce na budoucím obchvatu Kravař omezí dopravu na stávajících pozemních komunikacích. Uzavírky budou zahájeny 16. července a potrvají do poloviny listopadu. Nový obchvat má odvést z centra obce nákladní dopravu, zamezit nehodám chodců či cyklistů a snížit hlukové zatížení.

Z důvodu stavby nové okružní křižovatky, která napojí obchvat na stávající silnici, dojde k částečné uzavírce silničního provozu na silnici I/15 v úseku mezi cca 61,60 až 61,70 kilometrem. Stavební práce budou probíhat od 16. července do 16. září 2018. Současně bude uzavřen úsek silnice III/2605. Úplná uzavírka provozu na silnici III. třídy potrvá nejpozději do 15. listopadu letošního roku.

„Na základě postupu stavebních prací na připojení obchvatu na stávající silnici, bude zapotřebí i úplná uzavírka hlavního silničního tahu na Litoměřice, jejíž začátek je plánován od 17. září,“ upřesnil Jan Čáp, vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje. 

Navržená trasa přeložky silnice I/15 je vedena jižně od obce Kravaře mezi okrajem zástavby a železniční tratí Českých drah. Cílem přeložky je odklonit tranzitní dopravu mimo intravilán obce, zlepšit životní podmínky jejich obyvatel, snížit riziko nehod chodců a cyklistů. Zároveň se sníží míra hlukového zatížení, zlepší se využití stávající silnice I/15 pro místní dopravu.

Investorem stavby je Ředitelství silnic a dálnic ČR. Předpokládaná hodnota přeložky silnice je 297 milionů korun. Úplné dokončení přeložky je plánováno na podzim roku 2019.

„Výstavba více než dvou a půl kilometrové přeložky státní silnice I/15 v Kravařích probíhá již od loňského roku,“ dodal Čáp.  Speciální stavební úřad – odbor dopravy Krajského úřad Libereckého kraje – vydal na začátku roku 2017 na základě žádosti Ředitelství silnic a dálnic ČR stavební povolení na přeložku silnice I/15, obchvat obce Kravaře. Přeložka silnice I/15 je navržena v kategorii S 9,5/70 v celkové délce 2 715 metrů. Součástí stavby je i okružní křižovatka, která je navržena v místě křížení přeložky silnice I/15 – obchvatu Kravař, stávající silnice I/15 ve směru Kravaře – Litoměřice a silnice III/2605.

  • mapa (.pdf)
    724 kB
    16. 07. 2018 10:42

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky