Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Vytipované nehodové lokality v kraji se kvůli bezpečnosti upraví a označí

23. 12. 2020

Silniční správní úřad a Policie ČR daly podnět k úpravě několika nehodových úseků na silnicích I. třídy. Lepšího vyznačení se již dočkal směrový oblouk v Hejnické ulici v Liberci. Zdrsněním prošla vozovka v Mníšku u Liberce. Na jaře budou pokračovat úpravy státní silnice v obci Mníšek výměnou vozovky s protismykovými vlastnostmi. Úprav se dočká i lokalita u Dolánek na Turnovsku.

Krajský úřad Libereckého kraje ve spolupráci s dopravními inspektoráty Policie ČR vyhodnotil na základě statistik vybrané úseky státních silnic v kraji jako nehodové a zavedl několik dopravních bezpečnostních opatření. Ředitelství silnic a dálnic České republiky (ŘSD) již upravilo některé úseků na silnicích I. třídy.

„U složitějších lokalit zadáváme u dopravních inženýrů podrobnější studie, které navrhnou konkrétní opatření,“ sdělil ředitel liberecké správy ŘSD Jan Wohlmuth. Po posouzení křižovatky silnice I/13 se silnicí III/27253 mezi Mníškem a Albrechticemi u Frýdlantu došlo k úpravám dopravního značení, snížení rychlosti a zlepšení průjezdu vozidel křižovatkou.

Dalším problematickým úsekem je vozovka v Hejnické ulici v Liberci. „Chtěl bych poděkovat Ředitelství silnic a dálnic za spolupráci v řešení odstranění nehodových lokalit. Před zimním obdobím došlo například k doplnění vodicích desek a psychologických prvků na zmíněné komunikaci,“ řekl Jan Čáp, vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje.

Dočasnou úpravou na podzim prošel i úsek silnice I. třídy číslo 13 v Mníšku, konkrétně pravotočivá zatáčka na začátku obce ze směru do Liberce. Za mokra se na vozovce dostávají často vozidla do smyku. Proto byl úsek zdrsněn odfrézováním a na jaře příštího roku se plánuje trvalá úprava povrchu silnice. „Po skončení zimního období provedeme výměnu povrchu vozovky za povrch s protismykovými vlastnostmi. Úsek silnice bude doplněný i psychologickými prvky,“ doplnil Jan Wohlmuth.

Silniční správní úřad v současné době projednává i zlepšení dopravního opatření v úseku silnice I. třídy číslo 10 v Dolánkách u Turnova. Tam došlo minulý týden v nočních hodinách k dopravní nehodě se zraněním čtyř osob. Osobní automobil narazil do stěny domu. „Necháme prostřednictvím správce komunikace prověřit vlastnosti povrchu vozovky, do doby prověření zvažujeme doplnit dopravní značení a zařízení,“ dodal Jan Čáp.

Mgr. Filip Trdla
filip.trdla@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226307
Mobil: 770134419

dfagad

Zadejte text