Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Z Horního Polubného do Kořenova se jezdí po nové silnici

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 24. 06. 2015 12:59
  • Doprava

Sdílet článek

Z Kořenova do celých Jizerských hor je nyní příjemnější cestování. Liberecký kraj dokončil rekonstrukci silnice III/29019 Horní Polubný – Kořenov.  Slavnostní ukončení stavby, kterého se zúčastní také náměstek hejtmana Marek Pieter a krajský radní pro dopravu Vladimír Mastník, se koná v pátek 26. června od 11:00 hodin u kostela v Horním Polubném.

Rekonstrukcí 2,2 km dlouhého úseku od křižovatky se silnicí I/10 v obci Kořenov až po křižovatku se silnicí III/29018 u kostela v obci Horní Polubný vznikla modernizovaná komunikace III. třídy se zkapacitněním průjezdu a celkovým zlepšením parametrů. Stavební práce zahrnovaly také opravu všech propustků, obnovu krajnic, vyčištění příkopů, odvodnění celého úseku i obnovu vodorovného dopravního značení a výměnu svislého dopravního značení.

Projekt „Rekonstrukce silnice III/29019 Horní Polubný - Kořenov“ byl financovaný z Regionálního operačního programu (ROP) NUTS II Severovýchod v oblasti podpory „Rozvoj regionální silniční dopravní infrastruktury“, kde 100% uznatelných nákladů je hrazeno z prostředků EU a ostatní výdaje pak z rozpočtu Libereckého kraje. Celkové náklady stavby, kterou na základě výběrového řízení prováděla společnost SWIETELSKY stavební s r.o., činily 16,5 mil. Kč bez DPH.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky