Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Z Liberce do Doks bude v létě jezdit přímý výletní vlak

Bc. Dědková Markéta

tisková mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 20. 04. 2016 13:37
  • Doprava
  • Rozvoj

Sdílet článek

K  Máchovu jezeru, které je oblíbeným rekreačním místem, se turisté dostanou v létě nově i spěšným výletním vlakem. Z Liberce do Starých Splavů a do Doks poprvé vyjede v sobotu 25. června. Turistický vlak bude jezdit během léta o víkendech a svátcích až do konce srpna.

„Velkým lákadlem bude rychlé přímé spojení z Liberce na Máchovo jezero a také svezení po zajímavé trati přes Kryštofovo Údolí, malebné Podještědí, dále po takzvané „žízníkovské spojce, která je dosud využívána výhradně nákladní dopravou, přes Zákupy a Jestřebí rovnou do Doks,“ říká radní pro dopravu Vladimír Mastník, který si první jízdu 25. června s hejtmanem Martinem Půtou nenechá ujít.

Vlaky z Liberce do Doks a zpět pojedou o sobotách, nedělích a svátcích do 28. srpna 2016. Zatím se předběžně počítá s odjezdem z Liberce v 9:45 a příjezdem do Doks v 11:05, nazpět vlak vyjede z Doks v 16:56 a v Liberci bude v 18:21.

Na trase budou jezdit moderní vozy dopravce Vogtlandbahn. „Liberecký kraj využil nejvýhodnější nabídku dopravce Vogtlandbahn. Ten provozuje vlaky na tratích z Liberce přes Žitavu do Varnsdorfu a do Drážďan. Výletníci se tedy budou moci svézt moderními klimatizovanými soupravami Siemens Desiro, které jsou nasazovány na zmíněných tratích,“ dodává radní Mastník.

Vlak nabídne svezení i cyklistům, kteří mohou vystoupit již na kopci v Křižanech a po zajímavé cyklostezce přes Osečnou do Hamru na Jezeře, odtud dále pokračovat do Mimoně, nebo až do Doks.

Podle posledních informací bude spěšný přímý vlak Liberec – Doksy stavět jen ve stanicích: Liberec, Liberec-Horní Růžodol, Kryštofovo Údolí, Křižany, Lvová, Jablonné v Podještědí, Brniště, Mimoň, Božíkov, Vlčí Důl-Dobranov, Jestřebí, Staré Splavy a Doksy a nebude stavět v těchto zastávkách: Ostašov, Karlov pod Ještědem, Novina, Zdislava, Rynoltice, Velký Valtinov, Velký Grunov, Pertoltice pod Ralskem, Zákupy a Srní u ČL.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky