Můžeme pracovat s cookies,
ať víme, jak to na našem webu žije?

Z Trutnova do Liberce jezdí cestující novým typem autobusu s plnohodnotným informačním systémem

02. 06. 2015

Nový autobus typu IVECO Crossway PRO, který je nasazován na lince č. 690960 z Trutnova do Liberce, koncem minulého týdne představila společnost OSNADO spol. s.r.o. (člen skupiny ARRIVA) zástupcům odboru dopravy krajského úřadu a společnosti KORID LK, jež je koordinátorem veřejné dopravy na území kraje.

„Autobus je plně vybaven vnitřním i vnějším informačním systémem, v odpovídající konfiguraci dle zadávacích podmínek veřejné zakázky pro zajištění dopravní obslužnosti Libereckého kraje,“ uvedl jednatel dopravní společnosti OSNADO Milan Kovář s tím, že autobus je již pravidelně nasazován na trase Trutnov – Vrchlabí – Jilemnice – Semily – Železný Brod – Jablonec nad Nisou – Liberec.

„Takto vybavený autobus přispívá ke zvýšení pohodlí cestujících a kvality veřejné dopravy na území kraje,“ říká vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje Jan Čáp.

Vybavení vozidel informačními systémy zlepší orientaci cestujících, ať už na zastávkách nebo přímo ve vozidle, kde cestující obdrží informaci mimo jiné i o následujících zastávkách na trase, což ocení především turisté či nepravidelní cestující. „Cílem Libereckého kraje je, aby vybavení autobusů informačními systémy bylo běžným standardem ve všech případech, a to nejpozději do roku 2020,“ doplnil Otto Pospíšil, zástupce ředitele společnosti KORID LK.

Bc. Dědková Markéta
marketa.dedkova@kraj-lbc.cz
Telefon: 485226324
Mobil: 739541624

dfagad

Zadejte text